PAŽLJIVO POGLEDAJTE SNIMAK BABE-UBICE NA BULEVARU: Ovi pokreti su dokaz da je prevazišla PROFESIONALNE UBICE!  Hladnokrvnost kakva nikad nije viđena! (VIDEO)
Foto: Ptintscreen Pink

eksperti o likvidaciji INVESTITORA

PAŽLJIVO POGLEDAJTE SNIMAK BABE-UBICE NA BULEVARU: Ovi pokreti su dokaz da je prevazišla PROFESIONALNE UBICE! Hladnokrvnost kakva nikad nije viđena! (VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Hitac koji je ispaljen dok čovek leži već mrtav oslikava njenu mržnju, dok onaj prvi precizan hitac oslikava rešenost! Da nije bilo kamera i brzog otkrivanja počinioca, ubistvo u Bulevaru bilo bi karakterisano kao delo profesionalnog ubice, kaže za Kurir Ilija Životić, ekspert za bezbednost, objašnjavajući snimak likvidacije investitora Zorana Trifunovića, 2. septembra!

Na video-zapisu koji je danas objavljen, vidi se kako Stojanka Stojanović (68) hladnokrvno prilazi Trifunoviću, ispaljuje prvi, a zatim drugi hitac, posle čega "overava" žrtvu pucnjem u glavu! Zanimljivo je da su pokreti babe-ubice istovetni profesionalcima.

foto: Printscreen Pink

- Pažnju treba posvetiti njenom hodu. Nema zastajkivanja, oklevanje se ni ne nazire. Baka prilazi na centimetar od žrtve, što znači da nije imala ni trunku straha. To su odlike profesionalnih ubica. Nekoga kome je to rutina. Moguće je da su na ovakvu smirenost uticali neki jaki lekovi. Viđali smo snimke ubistava koje su izvršili plaćene ubice po Beogradu. Tvrdim baka je smirenja od svih njih. Niko nije prišao tako blizu žrtvi i bio tako smiren - podvlači Životić, koji se osvrnuo na celu perspektivu događaja.

- Svedoci smo dvostruke tragedije, kakva god da je pozadina. Izgubljen je jedan život pre svega. Zatim, svedoci smo hladnokrvnog ubistva koje je počinila baka, osoba kojoj je mesto u parku sa unucima. Žene su retki izvršioci krivičnih dela ubistva. Po svim stručnim analizama žene ubijaju mnogo ređe od muškaraca i to tek kada je to poslednje rešenje. U tom kontekstu možda treba gledati i ovo ubistvo odnosno preispitati njihov odnos i pogledati možda je ona smatrala da drugog rešenja nema - uverava ekspert za bezbednost.

Ilija Životić
Ilija Životić foto: Kurir

- Ono što je fenomen je sam način izvršenja. Hladnokrvnost, prilazak, prvi metak koji ubija i na kraju potvrda sa još kuršuma su odlike profesionalnih ubica. Žene retko ovako ubijaju. Njihovi zločini su puni strasti i emocija, one ubijaju sa sto uboda nožem, ili ispale ceo okvir i pritom pogode još nekoga, ili izrešetaju celu sobu. Hitac koji je ispaljen dok čovek leži već mrtav oslikava njenu mržnju, dok onaj prvi precizan hitac odslikava rešenost. Verovatno bi mediji bili puni komentara da je ubica profesionalac, bivši specijalac, neko sa ratišta da baka nije uhapšena. Nažalost dobili smo primer za proučavanje - navodi sagovornik.

POGLEDAJTE SNIMAK UBISTVA

foto: Ptintscreen Pink

Životić pojašnjava da je baka na snimku "delovala kao da je deo organizovane grupe koja joj je dostavila precizne podatke o kretanju žrtve. Smirena je i tačno kao da zna sekund kada će žrtva naići. I pogledajte trenutak napada. Kada žrtva priča telefonom kada je u mislima ko zna gde i ne obraća pažnju na okolinu i nije u stanju da primeti opasnost. Hladnokrvnost pri napuštanju mesta zločina bez trčanja i skretanja pažnje na sebe je takođe odlika pravog profesionalca koji smireno odlazi do ćoška gde ga čeka auto. Jer svako će zapamtiti nekoga ko trči - zaključuje Životić.

foto: Ptintscreen Pink
Overa
Overa foto: Ptintscreen Pink

Istog je mišljenja, podsetimo, i kriminolog Zlatko Nikolić.

"Kada ništa ne bi znali o ženi ubici, pomislili bi da se radi o nekom profesionalcu koji se maskirao u žensko jer je ona vrlo hladnokrvo prišla žrtvi i već sa prvim hicem ispod brade ga je najverovatnije usmrtila, što je autopsija verovatno i pokazala, a potom ga, žargonski rečeno, overila", navodi Zlatko Nikolić.

Mirni odlazak
Mirni odlazak foto: Ptintscreen Pink

Prema pisanju medija, Stojanka Stojanović je imala psihijatrijski dosije, a na osnovu dosadašnjih informacija kriminolog Nikolić ocenjuje da je reč o ubici sa osmehom.

foto: Vladimir Šporčić

Stojanka Stojanović trenutno je u istražnom zatvoru. Po odluci sudije za prethodni postupak određen joj je pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track