UKLETI MOST U SENTI: Prvo je nestala Barbara, a onda se sa njega bacila Teodora...
Foto: Saša Urošev

strašno

UKLETI MOST U SENTI: Prvo je nestala Barbara, a onda se sa njega bacila Teodora...

Crna Hronika -

Teodora S. (15) iz Kikinde, učenica prvog razreda Srednje medicinske škole u Senti, pokušala je da izvrši samoubistvo sa kobnog mosta u Senti, odakle je navodno pala i Barbara Vitez (16).

Incident se dogodio 13. septembra, oko 18 sati, neposredno posle Teodorinog telefonskog razgovora sa majkom. Devojčica se navodno posle telefoniranja naglo izdvojila od društva i potrčala prema keju, u blizini senćanskog mosta. Iznenada je ušla u Tisu, sa keja u blizini mosta, najverovatnije u nameri da se utopi. Međutim, primetili su je prolaznici, koji su je izvukli na obalu i pozvali policiju.

Devojčica je pregledana na Odeljenju neuropsihijatrije u bolnici u Senti, a potom je u stabilnom psihičkom stanju smeštena na pedijatriju, gde je pod budnim okom lekara.

Teodora se pre incidenta dogovarala sa društvom iz škole da posle predavanja idu kod jednog druga. Njena najbolja drugarica J. B. iz Novog Bečeja kaže da nije moglo da se nasluti da će Teodora pokušati da se ubije.

Majka Barbare Vitez sa njenom fotografijom
Majka Barbare Vitez sa njenom fotografijomfoto: Saša Urošev

"U četvrtak, oko 15 sati, posle škole smo otišle zajedno da jedemo. Onda smo otišle da se presvučemo i našle smo se ispred Domu učenika u Senti, gde smo smeštene, a onda po dogovoru krenule kod drugara. Sa nama je bilo još dečaka, koji su posle sedeljke žurili na autobusku stanicu da stignu na prevoz. Prošetali smo svi zajedno do autobuske stanice, a ubrzo posle toga usledila je drama", kaže J. B., najbolja Teodorina drugarica.

Druga devojčica L. P. kaže da je Teodora sa njenog telefona pričala sa majkom.

"Na stanici smo bili, oko 17 sati, a Teodori je mama preko jedne drugarice poručila da će doći po nju u 18 sati. Teodora je zbog toga bila vidno iznervirana! Baterija na mobilnom joj se ispraznila, a nije imala punjač da ga dopuni, pa je od mene tražila mobilni da pozove majku", kaže L. P. i dodaje da je Teodorina najbolja drugarica J. B. čula deo tog razgovora.

"Teodora je rekla majci: „Neću više nikada! Punjač mi ne radi!“ Teodora se uznemirila, ali ništa nije htela da mi kaže. Vratila mi je telefon, uzela svoje stvari i potrčala preko pešačkog prelaza, ne gledajući da li je na semaforu crveno ili zeleno svetlo. Za njom je krenuo jedan drug, ali se ubrzo vratio, jer mu je ona rekla da će se vratiti u dom učenika", kaže J. B. koju smo juče zatekli nedaleko od mesta incidenta i dodaje da je kasnije proveravala da li se Teodora bezbedno vratila.

"Posle nekoliko minuta sam pozvala cimerku iz doma da je pitam da li je Teodora stigla, ali mi je ona rekla da nije tamo. Pola sata kasnije sam nazvala drugi put, ali je ni tada nije bila u domu, zbog čega smo se svi zabrinuli", prepričala je Teodorina najbolja drugarica.

Devojčica koja je pokušala samoubistvo živela je sa majkom i sestrom u Kikindi posle razvoda roditelja.

"Teodora je bila odličan đak, ali je živela pod staklenim zvonom. Na početku ove školske godine, kada je otišla u školu u Sentu, ponašala se previše slobodno. Izgledalo je kao da se dočepala malo slobode. Njena majka je imala problema oko razvoda i bila je u teškom psihičkom stanju, a to se očigledno odrazilo i na devojčicu", kaže mama Teodorine drugarice, koja je insistirala na anonimnosti.

Most u Senti, preko Tise, poznat je kao kobno mesto gde su se godinama dešavala ubistva, samoubistva i saobraćajne nesreće. Tako se 25. novembar 2016. Barbara Vitez, prema priči njenih drugova, u igri popela na stub mosta u Senti i upala u Tisu, posle čega je više nisu videli. Barbarini roditelji Endre i Melinda Vitez ne veruju u ovu verziju događaja i tvrde da im je ćerka oteta i da je živa, a njen nestanak je do danas obavijen velom tajne.

(Kurir.rs/Alo/M. Obadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track