ŠOK SAZNANJE! OVAJ ČOVEK POVEZUJE LUKU BOJOVIĆA I JOVANA VUKOTIĆA: Bio je njihov dobavljač droge, a samo JEDAN DETALJ ga je odao
Foto: Profimedia, Printscreen Instagram

veza

ŠOK SAZNANJE! OVAJ ČOVEK POVEZUJE LUKU BOJOVIĆA I JOVANA VUKOTIĆA: Bio je njihov dobavljač droge, a samo JEDAN DETALJ ga je odao

Crna Hronika -

Znak bika na kokainu zaplenjenom u Grčkoj, zbog kojeg je raspisana poternica za Jovanom Vukotićem, povezao je vođu škaljarskog klana sa dobro poznatim dobavljačem kokaina, narko-bosom na Balkanu Goranom Nešićem Cigom.

U razmaku od nepuna tri meseca, krajem prošle, odnosno početkom ove godine u Grčkoj je u dve velike akcije zaplenjeno više od 150 kilograma kokaina zbog kojeg su uhapšena dva Srbina - Martin Matijašević (33), kojeg je grčka policija povezala sa vođom škaljarskog klana, odnosno bliskim saradnikom Luke Bojovića Jovanom Vukotićem, a odmah za njim i Rajko Ninčić Bili (47), desna ruka Gorana Nešića Cige (47), glavnog dobavljača kokaina narko-bosovima na Balkanu.

foto: Printscreen/ Instagram

Goran Nešić Ciga jedan je od najistaknutijih narko-krijumčara Latinske Amerike. Nešić, koji je uhapšen još 2011. a u januaru je izručen Srbiji iz Brazila, označen je kao glavni dobavljač kokaina za srpske kriminalce koji su se bavili švercom tog narkotika i njegovim rasturanjem po Evropi.

Najistaknutija imena su Darko Šarić, Dejan Stojanović Keka i članovi grupe “Amerika”. Po svoj prilici, a kako grčke vlasti sumnjaju, drogu iz Latinske Amerike od ovog dobavljača uzimao je i Jovan Vukotić, blizak saradnik Luke Bojovića.

Naime, sumnja se da je droga prokrijumčarena iz Kolumbije i da su hapšenja Matijaševića i Cigine desne ruke usko povezana. Tome u prilog ide znak bika nađen na paketima droge zaplenjenim i kod obojice Srba koji ukazuju na to da je proizvođač kartel iz Kolumbije.

- Veruje se da su i količina od 135 kilograma kokaina nađena u stanu u Varkizi, gde je uhapšen Matijašević, i droga iz fabrike reciklaže u Prevezi deo tovara od 381 kilograma koji je "uvezen" iz Latinske Amerike i bio namenjen džet-setu Soluna i Atine - kazao je izvor.

foto: Profimedia

Ukoliko je pretpostavka policije tačna, više od 200 kilograma kokaina iz tog tovara nije zaplenjeno.

- Ne odbacuje se mogućnost i da je droga završila na narko-tržištu drugih zemalja Balkana. Kokain je velike čistoće i naveliko se prodaje od 32.000 do 60.000 evra po kilogramu, dok u maloprodaji može da dostigne cenu od 120.000 evra po kilogramu - kaže izvor.

Podsećanja radi, Jovan Vukotić, koji je označen kao vođa, uhapšen je početkom ove nedelje u Antaliji nakon što je Grčka za njim krajem 2017. godine raspisala crvenu međunarodnu poternicu zbog krijumčarenja 135 kilograma kokaina. Sumnja se da je Vukotić blizak saradnik Luke Bojovića razvio biznis sa narkoticima van granica Srbije i Crne Gore, te i da je delovao širom Evrope.

Nakon hapšenja u Turskoj kod Vukotića je pronađen falsifikovan makedonski pasoš, a odmah zatim on je proteran u Srbiju, gde mu je određen pritvor do 30 dana zbog falsifikovanja dokumenata.

Prema podacima bezbednosnih službi, Vukotić i njegov klan usko sarađuju sa klanom Luke Bojovića, odnosno njegovim saradnikom Filipom Koraćem.

- Jovan Vukotić bio je Lukin kontakt iz Crne Gore za organizovanje krijumčarenja i distribuiranje kokaina iz Latinske Amerike širom Evrope. Nakon što je Bojović uhapšen u Španiji, njegove poslove preuzeo je i nastavio Filip Korać, koji je sa Vukotićem nastavio sa akcijama krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Evropu - kaže izvor.

U pritvoru mesec dana

Drugi osnovni sud odredio je Jovanu Vukotiću pritvor do 30 dana zbog bojazni od bekstva i kako ne bi ponovio krivično delo. Njemu se na teret stavlja falsifikovanje dokumenata za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Gde će mu se suditi zbog šverca kokaina u Grčkoj, za sada nije poznato.

(Kurir.rs/Blic, B.Bogosav/Foto: Profimedia, Printscreen Instagram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track