SENZACIONALNO! STRUČNJACI O BABI-UBICI: Coka puca kao ubica DB, bivšu misicu kao da su obučile tajne službe!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen/ Pink

ŠOKANTNO

SENZACIONALNO! STRUČNJACI O BABI-UBICI: Coka puca kao ubica DB, bivšu misicu kao da su obučile tajne službe!

Crna Hronika -

Agent Stojanku Stojanović (70), koja je uhapšena zbog ubistva investitora Zorana Trifunovića, u mladosti su verovatno vrbovale tajne službe i zato je zločin odrađen profesionalno, kažu stručnjaci

Stojanka Stojanović (70), zvana Coka, koja je uhapšena zbog sumnje da je nasred ulice ubila investitora Zorana Trifunovića (59), u mladosti je zbog atraktivnog izgleda kao misica i manekenka bila vrbovana od strane tajnih službi i zato je profesionalno izvršila ovaj zločin, smatraju stručnjaci.

Šokantni video-snimak koji je objavljen na internetu, a na kojem se vidi kako Stojanka s kačketom na glavi i cegerom u ruci prilazi investitoru Zoranu Trifunoviću i hladnokrvno ga ubija sa tri hica iz vatrenog oružja, uzburkao je i zgrozio javnost.

Prema rečima stručnjaka, način na koji je ovaj monstruozni zločin izvršen ukazuje na to da je Stojanovićeva tačno znala šta radi, kao i da je najverovatnije ubistvo detaljno planirala, mesecima prateći žrtvu.

foto: Printscreen Pink

Vrbovanje

Osumnjičena je nakon zločina otišla svojoj kući, gde se našminkala i sačekala policiju, „da bude lepa“.

Bivši funkcioner državne bezbednosti Božidar Spasić rekao je za Kurir da su tajne službe ranijih godina često vrbovale atraktivne devojke za saradnju. On ne isključuje mogućnost da je jedna od njih bila i Stojanka Stojanović.

- Istina je da su svojevremeno tajne službe angažovale lepe, atraktivne devojke za određene vidove saradnje, pa ne bi bilo neverovatno da je jedna od njih bila i Stojanka. Nakon što službama dostave informacije koje potražuju, lepotice bi zauzvrat dobijale kontrausluge: uzimale su pasoše, uplaćivana su im putovanja, uvozila se roba za njih i slično. Ta saradnja je prijala i službama i misicama jer je korist bila obostrana - rekao je Spasić za Kurir.

Kako navodi, devojke su, obavivši posao za koji su unajmljene, koristile sve pogodnosti koje tajne službe mogu da im pruže.

- Za uspešno obavljen posao, misice su imale privilegiju da koriste njihove streljane, da idu na lovišta i mesta koja nisu bila dostupna običnim ljudima. Neke su pristajale na te poslove jer zbog svoje lepote i atraktivnosti nisu bile sumnjive. Ukoliko je Stojanka jedna od njih, onda je jasno kako je i gde naučila da profesionalno koristi oružje - kaže Spasić i dodaje da je iznenađen načinom na koji je investitor ubijen, jer je, navodi, zločin bio izvršen hladnokrvno i precizno.

Ubica sa osmehom

Kriminolog Zlatko Nikolić potvrdio je da su tajne službe ranije vrbovale lepe devojke, ali s drugačijim ciljem.

- Devojke nisu unajmljivane za ubistva i teške zločine, već samo za prikupljanje informacija. Službe ne unajmljuju osobe kao što je Stojanka, jer se ona ponaša kao ubica sa osmehom - kaže za Kurir Nikolić.

Podsetimo, zločin se dogodio usred bela dana, ispred jedne auto-perionice u blizini Cvetkove pijace, najverovatnije zbog sudskog spora oko zemljišta koji su Stojanovićeva i Trifunović imali.

Predsednik Aleksandar Vučić

NEĆU DA DOZVOLIM DA UBICE BUDU U MODI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se juče na kritike da je prekršio pretpostavku nevinosti u slučaju ubistva investitora na Zvezdari.

- Znao sam koliko je hladnokrvno i jezivo ubistvo u pitanju. Neću da dozvolim da u Srbiji ubice budu u modi. Neću da dozvolim da ubijanje ljudi bude dobar i poželjan način ponašanja. Moj posao kao predsednika je da se suprotstavim toj nakaradnoj filozofiji - rekao je Vučić.

Advokat Nebojša Milosavljević

OVO JE PROFESIONALNO UBISTVO

Advokat Nebojša Milosavljević rekao je za Kurir da je ovo ubistvo bilo profesionalno i atipično za ženu.

- Zločin je izveden na neverovatan način. Ona je ispoljila jednu posebnu smirenost prilikom likvidacije. Ovakva profesionalnost je atipična čak i za muškarce, a kamoli za žene. Smatram da treba ispitati njenu psihičku strukturu, kao i da se utvrdi kakva je njena prošlost - rekao je Milosavljević.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković / Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track