NEĆE BITI IZRUČEN GRČKOJ: Vođi škaljaraca sude u Beogradu i za kokain?
Foto: Printscreen Instagram

PROCES

NEĆE BITI IZRUČEN GRČKOJ: Vođi škaljaraca sude u Beogradu i za kokain?

Crna Hronika -

Kotoraninu Jovanu Vukotiću (38), koji je označen kao vođa "škaljarskog klana", najverovatnije će se u Beogradu suditi za šverc 135 kilograma kokaina, koji je u decembru prošle godine zaplenjen u jednom stanu u letovalištu Varkiza, u blizini Atine.

Kako su preneli grčki mediji, posle hapšenja Vukotića i njegovog proterivanja iz Turske u Srbiju, sa srpskim pravosuđem razgovara se o ustupanju predmeta i svih dokaza koji su prikupljeni tokom istrage.

- Vukotić najverovatnije neće biti izručen Grčkoj jer je srpski državljanin, a mi nemamo potpisan sporazum s tom državom o međusobnoj ekstradiciji. Ustav više ne zabranjuje izručenje naših državljana drugim državama, ali samo onima s kojima imamo potpisan sporazum o međusobnom izručenju - objašnjava sagovornik Kurira.

On navodi da je zbog toga moguće da putem međunarodne pravne pomoći Grčka prosledi dokumentaciju koja ga tereti za šverc kokaina.

Podsetimo, grčko pravosuđe Vukotića tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je iz Latinske Amerike švercovala kokain visoke čistoće u Evropu. U akciji tamošnje policije prošle godine je uhapšen Martin Matijašević iz Vrbasa, za kog grčki mediji tvrde da je bio desna ruka vođi "škaljaraca," kog nazivaju još i balkanskim Eskobarom.

(Kurir.rs/D. J. / foto Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track