Najnovije vesti

DEČAK (15) PREŽIVEO PAD SA 30 METARA: Ovo je drugi pokušaj samoubistva kikindskih tinejdžera za 3 dana! OVE DVE STVARI SU DEČAKU SPASLE ŽIVOT
Foto: Saša Urošev

povrede

DEČAK (15) PREŽIVEO PAD SA 30 METARA: Ovo je drugi pokušaj samoubistva kikindskih tinejdžera za 3 dana! OVE DVE STVARI SU DEČAKU SPASLE ŽIVOT

Crna Hronika

M. N. (15) prilikom pada sa devetog sprata zgrade u centru Kikinde zadobio prelom lobanje, ruke i povrede lica. Niko ne zna šta je uzrok pada
 

Maloletni M. N. (15) iz Kikinde, koji je u nedelju uveče pao sa 30 metara visoke zgrade u centru Kikinde, nalazi se na odeljenju hirurgije Dečje klinike u Novom Sadu i lekari se bore za njegov život.

Kako saznajemo, tinejdžer je pukom srećom ostao živ, a prilikom pada sa devetog sprata zadobio je prelom lobanje, otvoren prelom lakta i podlaktice.

- Njegovo opšte stanje je teško i na daljem je ispitivanju i posmatranju. Nalazi se na intenzivnoj nezi - kaže naš izvor.

foto: Saša Urošev

Kako i zašto je M. N. pao s višespratnice još uvek nije poznato. Prema rečima njegovih drugova, on je dete razvedenih roditelja, a trenutno živi sa ocem i maćehom.

- On je pametan i vedar momak. Dobar je đak i nije odavao utisak da ima probleme. Čak i kad je imao problem, nije se libio da to kaže i podeli s drugima - kaže drug M. N.

I dečakovi rođaci juče su bili u potpunom šoku.

- Ne znamo zašto je to uradio. Njegov otac Vojislav otišao je u Novi Sad da ga obiđe. Nećemo davati nikakve informacije, molim vas, razumite - bilo je sve što nam je kroz suze rekla dečakova tetka Tatjana.

Prema rečima izvora, M. N. je ostao živ najverovatnije zbog toga što je pao na automobil "mercedes", koji je bio parkiran ispred zgrade, ali i zahvaljujući stručnoj prvoj pomoći dve doktorke, koje su se slučajno zatekle na mestu nesreće.

foto: Saša Urošev

- Nakon što je pao na krov auta, bio je svestan. Hitna pomoć stigla je brzo, na poziv doktorki. One su dečaku prve i pritrčale u pomoć - kaže izvor i dodaje da je M. N. u kikindsku bolnicu primljen s teškim povredama glave i ekstremiteta, kao i da je imao povrede lica, te da je obilno krvario.

Inače, ovo je drugi 15-godišnjak koji je pokušao da digne ruku na sebe u Kikindi u protekla tri dana. Najpre je u četvrtak T. S. (15) iz Kikinde ušla u Tisu kod Sente i počela da se davi. Devojčicu neplivača spasla su dvojica mladića iz Sente. Tri dana kasnije, njen vršnjak M. N. je skočio sa devetospratnice i čudom ostao živ.

- Najčešći razlog zbog kog maloletnici dižu ruku na sebe su problemi unutar porodice. Obično to rezultira raspadom porodice i nekim društveno neprihvatljivim oblicima ponašanja mlađih članova. Takva osoba ima utisak da je okolina protiv nje, a na kraju dolazi do jedne vrste laganog osamljivanja, koje može da dovede do osećanja beznadežnosti - objašnjava Đorđe Popović, klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi.

Đorđe Popović, klinički psiholog Opšte bolnice
Đorđe Popović, klinički psiholog Opšte bolnicefoto: Saša Urošev

Pružiti ruku, nikako osuđivati

- Uzrok samoubistava je, u više od 50 odsto slučajeva, depresija. Osobama koje su pokušale da dignu ruku na sebe treba pružiti ruku, nikako ih ne treba osuđivati. Njima je obavezno potreban psihoterapijski tretman. Neverovatna bi greška bila da se takve osobe osuđuju. Sa njima treba razgovarati. Treba im dati priliku da kažu šta im je na duši - kaže Đorđe Popović.  

(Kurir.rs/Saša Urošev/Foto:S.U.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...