RADOŠ JE DOBIO JEZIVI SMS: Nekoliko dana kasnije je UBIJEN! Sportistu su ovim rečima upozorili da mu se sprema KRAJ!
Foto: Privatna Arhiva

Otkrivamo DetaljE istrage zločina u Kragujevcu

RADOŠ JE DOBIO JEZIVI SMS: Nekoliko dana kasnije je UBIJEN! Sportistu su ovim rečima upozorili da mu se sprema KRAJ!

Crna Hronika -

Nekoliko dana pre smrti MMA borac Radoš Joksimović (29) dobio poruku da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika

Radoše, povedi računa i pripazi se jer imam informaciju da ti jedna kriminalna grupa priprema likvidaciju, a egzekutor će biti narkoman!

Ovaj SMS primio je nedavno Radoš Joksimović (29), MMA borac iz Kragujevca. Nekoliko dana kasnije, u utorak uveče, Radoša je u jednom restoranu u ovom gradu ubio je lečeni narkoman i metadonski zavisnik Aleksa Miloradović (21), koji je ubrzo uhapšen.

Svađa oko novca

Iako je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se traži motiv. I pored izjave „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, pretpostavlja se da je ova likvidacija naručena. Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja, ovdašnji viđeniji privrednik, savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika koji su pod njihovom kontrolom“.

- Mnogo stvari su se tu poklopile. Miloradović je, kako se sumnja, metadonski zavisnik i lečeni je narkoman. Važio je za čoveka koji je vojnik kriminalne ekipe iz naselja Aerodrom, koja po gradu drži kafiće i čija su se imena vezivala za paljevine lokala. Oni su imali neraščišćene odnose s Joksimovićem zbog para. Nekoliko dana pre nego što je pucao na Joksimovića, Miloradović se sukobio sa B. M., momkom iz Radoševe ekipe. Potegao je i pištolj na njega - kaže izvor Kurira i dodaje:

Priča o osveti

- Pre godinu dana Miloradović je od Radoša i B. M. dobio žestoke batine, ali niko ne veruje da je to motiv ubistva. U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je ekipa sa Aerodroma napustila grad, ali i da se ona pominje i u porukama Radoševog prijatelja, kada ga je upozoravao da mu se sprema ubistvo. Oni su se sklonili najverovatnije u neku od susednih zemalja u strahu od osvete prijatelja pokojnog Joksimovića, koja se javno najavljuje.

Inače, godinama Kragujevac potresaju pucnjave, prebijanja, bacanje bombi, paljevine automobila i obračuni kriminalnih grupa oko trgovine drogom, ali i poslova obezbeđenja i vlasništva nad klubovima. Ubijeni Joksimović pominjan je u mnogim tučama jer je radio obezbeđenje u klubu „Kazino“. Prema nekim informacijama prošlog vikenda, pretučen je momak iz okoline Velike Plane, čiji je otac viđeniji privrednik.

- Zato su po gradu pričali i o osveti jer otac tog momka imala dobre veze u srpskom podzemlju. Međutim, to nije tačno - kaže naš izvor.

Istraga motiva ubistva se nastavlja i ide u nekoliko pravaca. Ispituju su kontakti, sukobi ubijenog Joksimovića u poslednjih godinu dana.

Radoš Joksimović sahranjen je juče na groblju Bozman.

Neraščišćeni računi

RANJEN PRE DVE GODINE

U noći kada je ubijen Radoš Joksimović dve patrole interventne jedinice MUP Srbije obezbeđivale su kuću L. M. (32), sina pokojnog vlasnika nekoliko pumpi i nekretnina u naselju Pivara. Joksimović je ranjen iz pištolja pre dve godine, kada ga je upucao J. M. (22). Prijatelji Radoša sumnjali su da je L. M. naručio i platio ranjavanje jer ga je Joksimović pretukao u jednom restoranu. Uskoro je i na njegovu kuću bačena bomba, a L. M. osuđen je zbog trgovine narkoticima. Posle ranjavanja Joksimović je napustio MMA sport, u kome je imao perspektivnu budućnost.

Dragan Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track