PLAĆENI UBICA STIGAO IZ INOSTRANSTVA: Advokata Mišu Ognjanovića likvidirao obučeni egzekutor koji je samo zbog toga došao u Srbiju!
Foto: Aleksandar Jovanović

istraga

PLAĆENI UBICA STIGAO IZ INOSTRANSTVA: Advokata Mišu Ognjanovića likvidirao obučeni egzekutor koji je samo zbog toga došao u Srbiju!

Crna Hronika -

Posle ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) ispred njegove zgrade na Novom Beogradu istraga se vodi u više pravaca, a jedino što je za sada sigurno jeste da je zločin izvršio profesionalac.

Inspektori pokušavaju da otkriju čija je meta bio advokat i ko je imao motiv da ga likvidira. Pokazalo se da je napadač znao kretanje i navike advokata i mesta u blizini njegovog stana koja su pokrivena sigurnosnim kamerama, a prema poslednjim informacijama, stravičnu likvidaciju Ognjanovića počinio je dobro obučeni plaćeni ubica koji je poreklom iz inostranstva,

foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić, Profimedia, Damir Dervišagić

Egzekutor koji je Mišu Ognjanovića krajem jula sa 10 hitaca ubio ispred zgrade u kojoj je advokat živeo nije iz Srbije, već je unajmljen iz jedne strane zemlje.

- On je u Srbiju došao samo kako bi likvidirao advokata, nakon čijeg se ubistva najverovatnije prvo krio u štek stanu, da bi zatim pobegao iz zemlje.

Ognjanovića je najverovatnije nekoliko dana ranije pratio, izučavao koje su mu navike i kuda se kreće. Tog 28. jula ubica je čekao Ognjanovića ispred njegove zgrade. Čekao je da Ognjanović prođe, jer je najverovatnije mislio da je advokat naoružan i da bi kada bi ga primetio zapucao u njegovom pravcu. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar prošli i bili dovoljno udaljeni da egzekutor može da zapuca, on je, koristeći prigušivač, kako ne bi skrenuo pažnju na sebe, ispalio u njihovom pravcu nekoliko metaka - sedam je pogodilo starijeg Ognjanovića, dok je jedan okrznuo njegovog sina - kaže izvor upoznat s istragom, a navodi Blic.

Ovaj način ubistva, unajmljivanjem stranih državljana za pucače, još jedan je pokazatelj, da je poznati beogradski krivičar ubijen u obračunu kriminalnih klanova.

foto: Aleksandar Jovanović

- Kriminalni klanovi koji deluju na teritoriji Srbije i Crne Gore unajmljuju za likvidacije plaćene ubice iz drugih stranih država. Najčešće su to iz zemalja bivše Jugoslavije, a najviše njih je iz Bosne - kaže izvor "Blica".

Da je plaćeno ubistvo jednog od najpoznatijih srpskih krivičara delo jednog od klanova koji deluju na teritoriji Srbije, je ranije potvrdila i ministarska pravde Nela Kuburović.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava - Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa - kazala je ministarka.

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, zasad nije poznato.

Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca.

foto: Dragana Udovičić

Prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija zbog kojih je Miša Ognjanović ubijen: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa "škaljarcima") ili sukob unutar klana.

Poslednjih meseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika - Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je obojicu. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvetljena.

Najpre je krajem maja ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobegli u pravcu Zvezdarske šume, gde su vozilo spalili. Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala poternicu.

foto: Dragana Udovičić

Idućeg meseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef obezbeđenja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana. Početkom ovog meseca, u Antverpenu uhapšen je Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik.

Dragoslav - Miša Ognjanović pored porodice Bojović, na čelu sa Lukom, zastupao je i Lukine bliske saradnike - Filipa Koraća, ali i nedavno uhapšenog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića.

(Kurir.rs/Blic, B.Bogosav)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja