POLICIJA DOBRO ZNA OSUMNJIČENU ZA UBISTVO U BORU: Krala bronzu iz RTB pa zaglavila robiju, a čim je izašla otišla rodbini na vrata, vrištala SVE ĆU POBITI, pa IZREŠETALA priju
Foto: Suzana Božinović

OPASNA

POLICIJA DOBRO ZNA OSUMNJIČENU ZA UBISTVO U BORU: Krala bronzu iz RTB pa zaglavila robiju, a čim je izašla otišla rodbini na vrata, vrištala SVE ĆU POBITI, pa IZREŠETALA priju

Crna Hronika -

Amdina Osmanović bila u pritvoru zbog sumnje da je sa dvojicom saučesnika iz magacina RTB Bor ukrala tri tone bronzanih odlivaka, puštena na slobodu samo tri dana pre krvavog pira

Boranka Amdina Osmanović (52), koja je u petak, dva sata iza ponoći, pucnjem iz krateža ubila svoju bivšu priju Alenšu Turku (39), odranije je poznata policiji, a samo dva dana pre krvavog zločina puštena je iz pritvora, u kojem je boravila zbog sumnje da je pokušala da iz RTB Bor ukrade tri tone bronze!

Kako saznajemo, Osmanovićeva je 10. septembra bila uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju krađe tri tone bronzanih odlivaka, vrednih 2,5 miliona dinara.

Sa saučesnicima pokušala krađu tri tone bronze... Amdina Osmanović uhapšena po drugi put
Sa saučesnicima pokušala krađu tri tone bronze... Amdina Osmanović uhapšena po drugi putfoto: RTB Bor

- Ona je uhvaćena sa svojim saučesnicima D. Dž.(29) i S. J. (27) kad je kombijem iz centralnog magacina RTB Bor pokušala da ukrade odlivke. Troje lopova uspelo je da iz magacina izveze bronzu, ali ih je policija ubrzo posle krađe uhvatila i smestila u pritvor - objašnjava naš izvor upućen u istragu.

Tročlana banda

Amdina i njeni kompanjoni tada su identifikovani zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile lopovluk, a nikome nije jasno kako su toliku količinu bronze utovarili u kombi.

- Sumnja se da je ova tročlana grupa centralni magacin RTB pokrala i tokom avgusta ove godine. Protiv njih je podneta krivična prijava zbog teške krađe. Međutim, samo dva dana pre zločina Osmanovićeva je puštena na slobodu - dodao je sagovornik Kurira iz istrage.

Kratežom usmrćena u spavaćoj sobi... Alenša Turku
Kratežom usmrćena u spavaćoj sobi... Alenša Turkufoto: Privatna Arhiva

Čim se našla na slobodi, Amdina je počinila novo krivično delo, ali ovog puta mnogo teže i krvavije.

Zahtevala da vrati snaju

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka Osmanovićeva je došla na vrata porodice Turku kako bi svoju bivšu snaju Isidoru (18) vratila kući. U tom trenutku Isidora je s mlađom sestrom i roditeljima spavala.

Čerka ubijene Alenše preživela pakao... Isidora Turku
Čerka ubijene Alenše preživela pakao... Isidora Turkufoto: Suzana Božinović

- Amdina je zahtevala da se devojka vrati, jer je od njenog sina pobegla sedam meseci ranije. Vikala je da će ih sve pobiti, lupala na vrata, a onda ih i razvalila. Nesrećna porodica se sakrila u spavaćoj sobi, ali je pomahnitala žena polupala prozor, provukla kratež i ispalila osam hitaca. Jedan od njih smrtno je ranio Alenšu Turku, koja je momentalno preminula - prepričava naš izvor.

Policija, koju je Isidorin otac zvao, stigla je u tom trenutku i jedva uspela da savlada Amdinu i spreči veću tragediju.

Zlostavljali devojčicu i pretili "Radiće sačma ako se Isidora vrati"

Isidora Turku od Osmanovića je pobegla kad je napunila 18 godina, a tokom šest godina, koliko je živela sa ovom porodicom, prošla je torturu. - Imala sam 12 godina kad me je Amdinin sin oteo i prisilio da mu budem žena. Cela njegova porodica me mučila, vređala, tukao me ko god je stigao. Bila sam tamo pod prisilom, živela sam gore nego rob. Zbog toga sam nakon nekoliko meseci uspela da pobegnem kod roditelja, ali je tada Amdina došla kod nas, izvadila pušku i kazala da će ''raditi sačma'' ako odbijemo. Nisam imala kud i vratila sam se, a tortura je postala gora nego ikad - kroz plač govori Isidora.

(Kurir.rs/Suzana Božinović/Foto: Suzana Božinović/Privatna arhiva/RTB Bor)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja