DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U BEOGRADSKOM NASELJU BOLEČ: Probudio majku, pa joj odsekao glavu sekirom!
Foto: Dušan Stamenković

krvavo

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U BEOGRADSKOM NASELJU BOLEČ: Probudio majku, pa joj odsekao glavu sekirom!

Crna Hronika -

Ljubiša Marković (59) uhapšen je zbog sumnjeda je juče ujutru štakom udario majku Dobrinku (78) u glavu, a potom je dokusurio sekirom

Ljubiša Marković (59) iz Beograda uhapšen je juče ujutru zbog sumnje da je u porodičnoj kući, u naselju Boleč, sekirom odsekao glavu majci Dobrinki (78).

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se oko četiri sata ujutru u Ulici 4. jula.

- Uhapšeni Ljubiša živeo je u prizemlju porodične kuće sa majkom Dobrinkom, dok njegova bivša supruga Snežana i njihovo dvoje dece stanuju na prvom spratu iste kuće. Neposredno pre ubistva Dobrinka je spavala, a pošto se probudila, sin ju je prvo snažno udario štakom u glavu, a zatim preklao sekirom - kaže izvor iz istrage i dodaje da se čini kao da je Ljubiša čekao da mu se majka probudi, pa da je ubije.

foto: Dušan Stamenković

Snaja zatekla telo

Snežana, bivša supruga osumnjičenog Markovića, rekla je za Kurir da je ona zatekla telo starice, koje je ležalo u lokvi krvi pored kreveta.

- Niko od nas nije čuo nikakvu svađu, niti buku u trenutku zločina, jer smo svi spavali. Tog jutra trebalo je da vodim Dobrinku kod lekara i zbog toga sam sišla na donji sprat da proverim da li je spremna. Međutim, tu me je sačekao Ljubiša, koji mi je rekao: "Ubio sam svoju majku, pozovi policiju". Vrisnula sam na sav glas, ne znajući šta me je snašlo. On je samo nepomično stajao nasred sobe i mirno sačekao da policija stigne i uhapsi ga - priča potresena žena.

Kako dodaje, oduvek je bila u strahu da će se nekome iz kuće dogoditi nešto strašno.

foto: Dušan Stamenković

- Plašila sam se pre svega za svoju decu, a onda i za sebe i Dobrinku. Ljubiša je ranije imao problema sa alkoholom, a pored toga je pio i lekove, pa je to uticalo na njegovo ponašanje - priča Snežana.

Često se svađali

Izvor iz istrage navodi da su se uhapšeni Marković i njegova majka ranije često svađali.

- Svađa nije bila retka pojava u kući Markovića. Ljubiša je često ulazio u verbalni konflikt i sa majkom i sa bivšom suprugom Snežanom. U jednom trenutku dobio je otkaz na poslu i to ga je takođe izbacilo iz takta, pa je postao čudan i nedruželjubiv. Godinu dana nije napuštao kuću i dvorište - kaže izvor iz istrage.

foto: Dušan Stamenković

Komšije osumnjičenog kažu da je Ljubiša bio čudan, ali da nije delovalo da je spreman da počini zločin, a naročito ne da naudi svojoj staroj i bolesnoj majci.

- Bio je druželjubiv i žao nam je zbog ovoga što je snašlo njega i njegovu porodicu. Jeste bio čudan, ali niko nije verovao da će biti u stanju da nekoga ubije. Strašna tragedija - pričaju komšije.

Lečio se godinama

Lekove mešao sa alkoholom

Uhapšeni Ljubiša Marković se, navodno, godinama lečio na klinici za psihijatrijske bolesti.

- Bio je na jakim lekovima, ali je prestao da ih konzumira i odbijao je da posećuje bolnicu. Osim toga, imao je i problema sa alkoholom, koji je često mešao sa prepisanom terapijom. Pretpostavljamo da je to i dovelo do tragedije - kaže sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Dušan Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track