Najnovije vesti

SRPSKI TRGOVAC DIJAMANTIMA IZREŠETAN U PORŠEU: Nova kobna sačekuša u Johanezburgu! Đorđe se družio s Arkanovim ubicom, LIKVIDIRAN NA ISTI NAČIN!
Foto: Facebook

krvavi rat

SRPSKI TRGOVAC DIJAMANTIMA IZREŠETAN U PORŠEU: Nova kobna sačekuša u Johanezburgu! Đorđe se družio s Arkanovim ubicom, LIKVIDIRAN NA ISTI NAČIN!

Crna Hronika

Đorđe Mihaljević (44), blizak saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen je u svom "poršeu" kada su mu dvojica napadača prišla na motorima dok je stajao na semaforu
 

Trgovac dijamantima i zlatom, Srbin Đorđe Mihaljević (44), izrešetan je u ponedeljak oko 18 sati u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga.

Po istom scenariju po kom je ubijen i ubica Željka Ražnatovića Arkana Milan Đuričić Miki, napadači su na Mihaljevića zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svetlu na semaforu.

Kako naš izvor otkriva, na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom "poršeu" prišli na motorima.

foto: Facebook

Bio na ručku

- Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najverovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli "poršeu" i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, verovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobegne, ali je uspeo da pređe samo stotinak metara. Zaustavio je automobil i uspeo da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Prema nezvaničnim informacijama, očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa. Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

Đorđe Mihaljević
Đorđe Mihaljevićfoto: Facebook

Raskol u podzemlju

- Oni su nekada bili bliski jednom od najvećih mafijaša u Južnoafričkoj Republici, Čehu Radovanu Krejčiru, koji je inače imao velelepnu vilu u oblasti u kojoj je Mihaljević u ponedeljak ubijen. Nakon raskola u podzemlju, priklonili su se suprotnoj strani i samim tim praktično postali mete - otkrili su izvori upućeni u dešavanja u podzemlju JAR, u kom, kako navodi, Srbi zauzimaju visoke pozicije.

- Milan Đuričić, koji je ubijen pre nekoliko meseci, i Dobrosav Gavrić, koji je u pritvoru i čeka odluku o ekstradiciji Srbiji zbog izdržavanja kazne od 35 godina za ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000, godinama su uživali zaštitu vođa podzemlja te države Krejčira i Sirila Bike. Međutim, kada je došlo do raskola dvojice narko-bosova, oni su se priklonili Biki. Bika je ubijen 2011, a s njim je tada u BMW bio i Gavrić, koji je tada i ranjen, posle čega je otkriven njegov pravi identitet - utvrđeno je tokom istrage.

Južnoafrički mediji tada su izvestili da je samo dan pre ubistva Bike, u pretresu Krejčirove kuće pronađen spisak za likvidaciju, na kom su bila imena onih koji bi mogli da budu nezgodni svedoci njegovih nelegalnih poslova, kao i osoba koje su ga izdale. Navodno, za likvidacije je, kako su tada preneli, angažovao trojicu plaćenih ubica iz Srbije.

foto: Facebook

Otmica

Inače, interesantno je da je i Đorđev otac Petar Mišo Mihaljević navodno poslovao svojevremeno s Radovanom Krejčirom, a potom je u decembru 2013. bio žrtva otmice i brutalne torture posle koje je preminuo. Otet je dok se vraćao kući, a otmičari su mu tokom mučenja čekićem polomili karlicu i nogu.

- Spekulisalo se da otmica i mučenje imaju veze s poslovima njegovog sina s Krejčirom. Međutim, posle očeve smrti, Đorđe je za tamošnje medije izjavio da je siguran da iza otmice ne stoji Krejčir - prenosi naš sagovornik. Đorđev otac sahranjen je u rodnom Herceg Novom, a policija JAR navodno još nije obavestila porodicu o ubistvu Đorđa.

foto: Facebook

Pobožna porodica Bili aktivni u zajednici

Kako tvrdi naš izvor iz JAR, porodica Mihaljević važila je za uglednu u ovoj zemlji. - Oni su bili veoma aktivni u srpskoj zajednici i crkvi, a Đorđeva majka je izuzetno pobožna. Znam da su se sretali s nekim vladikama koje žive ovde. Đorđe je često putovao u Beograd, i tamo je imao mnogo prijatelja - kaže naš sagovornik. On kaže i da je posle Đorđevog ubistva njegova porodica u velikom strahu.

Hronologija ubistava

Srbi u središtu rata podzemlja JAR

X novembar 2013 - u blizini Johanezburga, u mestu u Bedfordvju, u kom je ubijen i Mihaljević, ubijen je srpski državljanin Veselin Laganin (54). Njegovo ubistvo izvedeno je kao pljačka kuće, ali istražitelji veruju da je on još jedna žrtva sukoba Radovana Krejčira i Sirila Bike u ratu oko prevlasti u podzemlju.

Veselin Laganin
Veselin Laganin

X april 2018 - Milan Miki Đuričić, za kojim je Srbija tragala jer je bio osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u sačekuši, na semaforu u Johanezburgu, kada je krenuo na ručak s odbeglim pripadnikom "zemunskog klana".

Milan Miki Đuričić
Milan Miki Đuričićfoto: Đorđe Jovanović

X maj 2018 - Gorgija Gorg Darmanović, dvostruki agent iz JAR, ubijen je na Novom Beogradu, a navodno se dovodio u vezu s podzemljem te države. Spekulisalo se da je bio dobar prijatelj s Gavrićem i Mikijem.

Gorgija Gorg Darmanović
Gorgija Gorg Darmanovićfoto: Privatna Arhiva

X jul 2018 - u Johanezburgu, u istom delu grada u kom je ubijen i Milan Đurićić Miki, ubijen je Darko Kulić. Posle likvidacije, spekulisalo se da je likvidiran jer je znao ko je ubio Mikija Đuričića, a navodno je imao veze i sa ubistvom Gorgija Gorga Darmanovića.

Darko Kulić
Darko Kulićfoto: Printscreen

(Kurir.rs/J.Ivić - J.Spasić/Foto:Facebook/Đorđe Jovanović/Privatna arhiva/Printcreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...