KO JE SRPSKI TRGOVAC DIJAMANTIMA KOJI JE IZREŠETAN U JOHANEZBURGU: Mihaljević prodavao kradeni nakit, a onda se zamerio POGREŠNOM ČOVEKU!
Foto: Printscreen

SAČEKUŠA

KO JE SRPSKI TRGOVAC DIJAMANTIMA KOJI JE IZREŠETAN U JOHANEZBURGU: Mihaljević prodavao kradeni nakit, a onda se zamerio POGREŠNOM ČOVEKU!

Crna Hronika -

Đorđe Mihaljević ubijen je u filmskoj pucnjavi u Johanesburgu kada su ga izrešetali na semaforu! Mihaljević je bio u svom poršeu, kada su mu prišla dvojica napadača na motoru i u njega ispalila više hitaca, a potom pobegla u nepoznatom pravcu.

"On je uspeo da vozi narednih 100 metara pre nego što je zaustavio auto, izašao i srušio se pored poršea. Preminuo je na licu mesta i pogodilo ga je više metaka", navodi jedan od inspektora koji radi na ovom slučaju.

foto: Facebook

Mihaljević je sprski biznismen i trgovac dijamantima, vlasnik je između ostalog kompanija Sandtod Gold, Diamond Exchange i Salon Prive. Međutim, prema navodima lokalnih medija, bavio se trgovinom dijamanata koji su bili kradeni, a nije retko ni da je u tim pljačkama bilo žrtava.

Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

foto: Printscreen

Stručnjaci ocenjuju da je bio "pokretna meta" i da je bilo pitanje trenutnka kada će ga ubiti.

Sve je počelo pre pet godina, 2013. kada je odlučio da svedoči protiv svog nekadašnjeg partnera i češkog narko-bosa Radovana Krejčira.

Krejčir, koji je osuđen na 35 godina, inače diplomirani ekonomista se obogatio na privatizacijama u postkomunističkoj Češkoj, pobegao je iz domovine 2005. godine. Uspeo je da umakne policiji koja je opkolila njegovu vilu.

Krejčir na suđenju 2013. godine
Krejčir na suđenju 2013. godinefoto: EPA

Prva destinacija bili su mu Sejšeli, a dve godine kasnije stigao je u zemlju na Rtu dobre nade, gde je podneo zahtev za azil. Stvorio je carstvo trgujući dijamantima, zlatom i rezervnim automobilskim delovima. U julu 2013. bio je meta atentata u kojem je upotrebljeno 12 sačmara na daljinsko upravljanje, sakrivenih iza registarskih tablica na automobilu. Tom prilikom nije povređen.

Krejčir, koji se dovodi u vezu i sa trgovinom drogom, osuđen je za otmicu i pokušaj ubistva brata svoga saradnika, koji je nestao sa 25 kilograma metamfetamina, poznatijeg kao „kristalni met”. Pravosuđe u Johanezburgu tereti ga i za ubistvo jednog Libanca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja