JA SAM OSTAVIO VILU SAŠE POPOVIĆA OTKLJUČANU! Prijatelj direktora Granda i poznati PEVAČ otkrio kako je slučajno pomogao pljačkašima!
Foto: Ana Paunković, Profimedia

ispitivanje u Trećem osnovnom tužilaštvu

JA SAM OSTAVIO VILU SAŠE POPOVIĆA OTKLJUČANU! Prijatelj direktora Granda i poznati PEVAČ otkrio kako je slučajno pomogao pljačkašima!

Crna Hronika -

U nastavku istrage protiv Vojislava Stojičića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, osumnjičenog da je u martu ove godine opljačkao kuću vlasnika "Grand produkcije" Saše Popovića, juče su svedočila Popovićeva kućna pomoćnica i prijatelj, pevač Dejan Ćirković Ćira.

Oni su ispitani u Trećem osnovnom tužilaštvu povodom njihovog boravka u kući na dan pljačke. Podsetimo, kuća Saše Popovića u kojoj živi sa suprugom na Bežanijskoj kosi opljačkana je u martu ove godine, a iz nje je odnet nakit i satovi vredni oko 100.000 evra.

foto: Ana Paunković

Opljačkani Saša Popović tvrdi da je vrednost satova koji su mu nestali 142.000 evra i zbog toga je tužilaštvo naredilo njihovo veštačenje

Dejan Ćirković Ćira opisao je do detalja taj 8. mart, ali i nekoliko dana ranije, koliko je boravio u Popovićevoj kući sa svojom porodicom. Kako je napomenuo, oni su porodični prijatelji već 28 godina.

- Tog 8. marta sa suprugom Ljiljanom i našom ćerkom Jovanom boravili smo kod Popovića. Došli smo nekoliko dana ranije. Tog dana nameravali smo da idemo na koncert Saše Matića i do koncerta smo boravili u kući. Pored nas u kući je bio i Saša Popović, koji je u popodnevnim satima otišao za Opatiju. Ja sam sa suprugom i ćerkom krenuo na koncert oko 19.30 sati i sa sobom sam poneo ključ od kuće, koji inače nosim kada boravim kod Popovića u kući i koji stoji ili u vratima ili sa unutrašnje strane ili pored vrata - rekao je Ćirković.

foto: Printscreen

Kako dodaje, on ulazna vrata nije zaključao, jer je mislio da su "na spratu Danijel i Aleksandra, deca Saše i Suzane".

- Tokom održavanja koncerta Suzana me je pozvala na mobilni telefon i rekla šta se dogodilo. Vratio sam se, a na ulazu u dvorište sačekala nas je policija i uzela otiske prstiju. Tek tada sam shvatio da Aleksandra i Danijel nisu bili kod kuće, već da je Aleksandra bila na proslavi svog rođendana koji je bio tog dana, a Danijel sa Suzanom na snimanju neke emisije - rekao je pevač.

On je dodao i da je u kuću ušao nakon izvršenog krivičnog dela, ali da "nije primetio da je bilo neke premetačine", kao i da je sa policijom obišao gornji sprat. Ćirković je dodao i da, iako nije zaključao ulazna vrata, zatvorio je kapiju, koja ne može da se otvori spolja.

Podsetimo, Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra povodom sumnji da je Stojičić iz njihove kuće odneo nakit i satove vredne oko 100.000 evra. Vlasnik "Granda" je u međuvremenu tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra. Tim povodom tužilaštvo će naložiti komisiono veštačenje vrednosti satova.

foto: EPA, Vladimir Šporčić, MUP

Stojičić je uhapšen 16. avgusta od kada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Kućna pomoćnica

U Trećem osnovnom tužilaštvu juče je kratku izjavu dala i kućna pomoćnica koja radi u porodici Popović.

- Kada sam završila posao, iz kuće Popovića otišla sam oko 18 sati. U njoj je ostao Dejan Ćirković Ćira. Ništa više o tome ne znam - rekla je spremačica.

Za ponedeljak je zakazano saslušanje Popovićeve punoletne dece.

Inače, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Stojičića kojom ga tereti za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

(Kurir.rs/Blic, B.B., M.B.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track