TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA "BRAZILCE": Sedmorka preprodala Srbiji 31 tonu pokvarenog mesa
Foto: Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA "BRAZILCE": Sedmorka preprodala Srbiji 31 tonu pokvarenog mesa

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da odredi pritvor osumnjičenima da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila.

U ovom slučaju osumnjičeno je ukupno sedam osoba, ali se za jednom još traga. "Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor", precizirali su u tuzilaštvu.

Pritvor je predložen za S. P. (46), odgovorno lice preduzeća "Pavlović" sa područja Ćuprije, i M.D. (34), odgovorno lice preduzeća "AM Trgotrans 08" iz Užica, D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (39) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške.

Oni se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja jer su, kako se sumnja, od juna do avgusta 2018. godine nabavili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

foto: Reuters/Ilustracija

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Ovoj akciji prethodila zaplena 23 tone mesa u Jagodini 11. avgusta koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Đ. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Đ. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja