VALJEVCU ŠEST I PO GODINA ZBOG DROGE I NAPADA NA POLICAJCA: Dilovao kokain, pa progutao kesicu kada su ga hapsili... ali uzalud!
Foto: Profimedia

kazna za prestupnika

VALJEVCU ŠEST I PO GODINA ZBOG DROGE I NAPADA NA POLICAJCA: Dilovao kokain, pa progutao kesicu kada su ga hapsili... ali uzalud!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest i po godina zatvora Radovana Šestovića iz Valjeva zbog dilovanja kokaina i sprečavanja policijaca da rade svoj posao, dok je B.M. oslobođen od kazne za neovlašćeno držanje droge.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Šestović osuđen zbog krivičnih dela neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Istom odlukom Šestoviću je oduzet mobilni telefon sa preplatničkom karticom, kao i imovinska korist u iznosu od 12.000 dinara i 500 evra.

B.M, je kako je navedeno u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda, oslobođen od kazne za izvršenje krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, ali mu je oduzeto 0,67 grama kokaina i mobilni telefon sa preplatničkom karticom.

Policajci kojima je Šestović prilikom hapšenja zadao lake telesne povrede su radi ostvarivanja svojih imovinsko pravnih zahteva upućeni na parnicu.

U presudi se navodi da je Šestović osuđen jer je od početka novembra 2016. godine pa do 1. aprila 2017. godine u Valjevu prodavao kokain B.M, "koji je imao potrebu da ga konzumira".

Takođe, Šestović je osuđen jer je policajce iz PU Valjevo pokušao sa spreči da mu prilikom pretresa pronađu jednu PVS kesicu sa drogom, koju je opirući se pretresu uspeo da proguta. Po nalaženju Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti za Šestovića cenio njegove porodične prilike, dok je od otežavajućih okolnosti cenio njegov raniji život, kao i to da su kritičnom prilikom dva pripadnika policije zadobila lake telesne povrede.

Za krivično delo neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Šestoviću je sud izrekao kaznu od pet godina i 9 meseci zatvora, a za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje na 14 meseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 6 i po godina zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track