Najnovije vesti

KAMIONDŽIJE OPREZ, MIGRANTI UPADAJU U KAMIONE: Proteklih dana desetine nađene na graničnim prelazima, vozači nisu imali pojma (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

ilegalni prelasci

KAMIONDŽIJE OPREZ, MIGRANTI UPADAJU U KAMIONE: Proteklih dana desetine nađene na graničnim prelazima, vozači nisu imali pojma (FOTO)

Crna Hronika
16:35h

Carinici su i tokom septembra osujetili veći broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice, jer migranti i dalje probaju da se prokrijumčare u tovarima kamiona.

Poslednja dva slučaja otkrivena su juče na izlaznoj strani graničnih prelaza Šid i Batrovci.

foto: Uprava Carina Srbije

Na prelazu Šid je 53-godišnji vozač kamiona turskih registarskih oznaka koji je prevozio različitu robu od Turske ka Nemačkoj carinicima prijavio oštećenu sajlu, izrazivši sumnju da se u prikolici nalaze migranti. Pregledom prikolice carinski službenici su zaista otkrili dvojicu ilegalaca iz Avganistana.

Istoga dana na Batrovcima snimak sa skenera pokazao je pet ljudskih silueta u šleperu turskih registarskih oznaka.

foto: Uprava Carina Srbije

Tada su među tovarom auto-guma koji je transportovan na relaciji Turska - Nemačka otkrivena petorica Avganistanaca, rekavši da su u kamion kradom ušli u prigradskom beogradskom naselju Bubanj potok. Podsećamo da je i 9. septembra skener na Batrovcima registrovao čoveka ispod šasije kamiona bugarskih registarskih oznaka.

Reč je o Avganistancu koji se odlučio na ovaj riskantan poduhvat sedeći na rezervnom točku kamiona koji je prevozio hranu za ptice iz Bugarske ka Francuskoj.

foto: Uprava Carina Srbije

Dan kasnije, na istom graničnom prelazu slika sa skenera pokazala je pet silueta Avganistanaca sakrivenih u tovaru krovnih metalnih konstrukcija koje je šleper turskih registarskih oznaka prevozio iz te zemlje za holandsko tržište.

Iako su "slepi putnici" u kamionskim prikolicama uobičajeni prizor za carinike na Batrovcima, Šidu i Horgošu, 1. septembra pronađeni su i na ulazu prelaza Preševo.

foto: Uprava Carina Srbije

Kada je kamion srpskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne profile iz

Grčke ka Užicu stigao na red za carinsku kontrolu, vozač je carinicima rekao da su mu neoštećene i grčka i makedonska plomba, ali da sajla nije propisno utegnuta, što mu je izazvalo sumnju da se u prikolici nalaze "slepi putnici".

Carinici su zatim prilikom pregleda kamiona otkrili čak desetoricu, kako se ispostavilo, Pakistanaca, a trojica njih su imala i potrvdu prijave koju su im izdale grčke vlasti.

foto: Uprava Carina Srbije
foto: Uprava Carina Srbije

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...