SPISAK ZA LIKVIDACIJE DOGOVOREN NA ZLATIBORU, ISKEŠIRALI 5 MILIONA EVRA ZA 10 UBISTAVA! Svedočenje koje je uzdrmalo srpsko podzemlje!
Foto: Kurir

OVAKO JE SVE POČELO

SPISAK ZA LIKVIDACIJE DOGOVOREN NA ZLATIBORU, ISKEŠIRALI 5 MILIONA EVRA ZA 10 UBISTAVA! Svedočenje koje je uzdrmalo srpsko podzemlje!

Crna Hronika -

Saslušanje zaštićenog svedoka pok kodnim imenom Jadranko Jonski u Podgorici uzdrmalo je crnogorsko i srpsko podzemlje jer preti da razotkrije sve likvidacije i sva krivična dela njihovih najvećih suparnika iz kavačke kriminalne grupe.

Plan o likvidacijama, kako tvrdi zaštićeni svedok, pao je na Zlatiboru pre godinu dana, kada je Nikšićaninu Ranku Raduloviću škaraljska ekipa platila pet miliona evra za izvršenje više od deset naručenih ubistava.

foto: Printscreen Instagram

Kako Ekspres saznaje, ovo nije bio jedini sastanak škaljarske ekipe na Zlatiboru. Kao bezbednosno najopasniji u poliiciji je zaveden sastanak škaraljaca na Zlatiboru 13. januara 2014. godine. Upravo je taj sastanak kasnije doveo do raskola u grupi, krađe kokaina u Valensiji i početka obračuna kojem se ne nazire kraj.

Dokaz na Fejsbuku

Vrh škraljaske ekipe okupio se 2014. godine na Zlatiboru za doček Srpske nove godine, ali novogodišnje slavlje bilo je samo pokriće za pravi posao koji se odvijao posle ponoći. Na Zlatibor su tog dana stigli Kotoranin Jovan Jovica VUkotić, vođa tada jedinstvenog škaljarskog kalana i vrh barske kriminalne ekipe, njegovi najvažniji saradnici u Crnoj Gori: Jovan Đurović zvani Kapetan, Milan Vujović i Dragan Pečurica.

foto: Ana Paunković

"Sastanak Vukotića sa barskom ekipom je kod ostalih članova škaraljske grupe izazvao podozrenje i prve sumnje, koje su krajem te godine dovele do potpunog raskola u klanu. U stanu Gorana Radomana u Valensiji tada je nestalo 200 kilograma kokaina, a sumnja za krađu pala je na Radomana i Gorana Đuričkovića.

Obojica su ubijeni naredne, 2015. godine, a klan je u to vreme već bio podeljen na dve grupe: škraljasku kojom je nstavio daupravlja Jovica Vukotić i novu kavačku ekipu, na čijem su se čelu našli dotašanji Vukotićevi saradnici Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan", kaže za Eskpres izvor upućen u istragu o škaraljskom klanu.

foto: Privatna Arhiva

Vukotić je, kako saznaje Ekspres, za sobom ostavio i trag na drutšvenim mrežama o boravku na Zlatiboru, do čega je došla srpska policija. On je na svom profilu, koji je kasnije ugasio, 13. januara 2014. godine postavio fotografiju iz paba.

Sledeći sastanak na Zlatiboru, na kojem su naređena ubistva za koja je iskeširano pet miliona evra, kada je sastavljena lista za odstrel na kojoj su se našli bivši pripadnici Agencije za bezbednost, tamošnji specijalni tužilac, nekoliko policajaca, dvojica pripadnika suparničke kavačke ekipe...

(Kurir.rs/Ekspres)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track