NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U ŽELEZNIKU: Ubijeni kriminalac poznavao ubicu, usmrćen jednim metkom u glavu, taksista ga pronašao u lokvi krvi!
Foto: Ana Paunković

ubistvo

NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U ŽELEZNIKU: Ubijeni kriminalac poznavao ubicu, usmrćen jednim metkom u glavu, taksista ga pronašao u lokvi krvi!

Crna Hronika -

Predrag Kostić (42) iz Beograda ubijen u šumi na Starom vojnom putu kod Železnika, a njegov leš slučajno pronašao vozač jednog beogradskog taksi udruženja

Predrag Kostić (42) iz Beograda, koji je poznat po nasilničkom ponašanju i krađama, ubijen je u četvrtak uveče hicem iz vatrenog oružja u glavu na Starom vojnom putu, između Ibarske magistrale i Železnika.

Kako saznajemo, Kostićev leš u lokvi krvi pronašao je oko 20.30 časova vozač jednog beogradskog taksi udruženja, koji se slučajno zatekao na ovom zabačenom delu puta.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Ana Paunković

Dogovor s napadačem

- Taksista je imao zakazanu vožnju i trebalo je da pokupi neke stranke na Ibarskoj magistrali, pa je zbog toga krenuo tim šumovitim putem. Videvši krvavo, nepomično telo na samoj ivici kolovoza, zaustavio se i odmah pozvao policiju, koja je brzo stigla na lice mesta i obavila uviđaj - navodi izvor iz istrage.

Na mesto zločina ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja je mogla samo da konstatuje Kostićevu smrt.

Tragovi krvi na mestu ubistva
Tragovi krvi na mestu ubistvafoto: Ana Paunković

Prema rečima našeg izvora, prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Kostić ubijen jednim hicem iz pištolja koji mu je ispaljen u glavu, kao i da je likvidiran neposredno pre nego što je pronađen leš. Sumnja se da je na ovu lokaciju došao zajedno sa ubicom, ili da su se po dogovoru baš tu sastali.

- Tragovi na mestu zločina ukazuju da su se Kostić i njegov ubica najverovatnije poznavali i da su imali dogovor da se nađu na tom mestu. Takođe, ispitaće se da li je u zločinu učestvovalo više osoba, kao i da li možda postoji neki svedok - dodaje naš sagovornik.

Tragovi krvi

Reporteri Kurira obišli su danas šumu u kojoj je pronađen Kostićev leš, a na zemlji su i dalje bili vidljivi tragovi krvi. U bližoj okolini nema nikakvih stambenih ili poslovnih objekata, zbog čega je malo verovatno da je neko sa strane mogao da svedoči likvidaciji Kostića.

- Policija intenzivno radi na identifikaciji ubice. Uviđaju su prisustvovali forenzičari koji su skupljali tragove, kao i zamenik višeg javnog tužioca koji je rukovodio istragom. Telo je poslato na obdukciju, koja će utvrditi tačan uzrok i vreme smrti - završava naš sagovornik.

Debeo dosije

Kostić odgovarao zbog krađa i tuča

Kako za Kurir otkriva dobro obavešten izvor, ubijeni Kostić je odranije poznat policiji zbog više krivičnih dela. - U dosijeu ubijenog evidentirana su krivična dela teških razbojništava i nasilničkog ponašanja - kaže naš sagovornik i dodaje da se njegovo ime dovodilo u vezu i s trgovinom narkoticima.

(Kurir.rs/D.Stamenković - I.Milićević/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja