EKSKLUZIVNO! EVO ZBOG ČEGA JE POČELA TUČA NA ZAKINTOSU: Objavljen novi snimak - srpska hostesa slika selfi sa Hendersonom, posle čega počinje HAOS! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen

kobni selifi

EKSKLUZIVNO! EVO ZBOG ČEGA JE POČELA TUČA NA ZAKINTOSU: Objavljen novi snimak - srpska hostesa slika selfi sa Hendersonom, posle čega počinje HAOS! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Crna Hronika -

Suđenje devetorici osumnjičenih, od kojih je sedam Srba, za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu, počelo je 21. septembra u Grčkoj, a pored srpskih mladića, na optuženičkoj klupi su i jedan Grk i jedan državljanin Velike Britanije poreklom iz Bosne i Hercegovine.Oni su, podsetimo, u ovom slučaju optuženi su za učešće u prebijanju Hendersona u noći između 7. i 8. jula 2017. godine, u klubu "Bar kod", u mestu Laganas.

Prema dosadašnjim informacijama, sve je počelo zbog selfija koji je srpska hostesa Danica V. napravila sa Hendersonom. Odmah nakon toga za stolom je došlo do rasprave, a na snimku se vidi kako je jedan od prisutnih razmenio nekoliko reči sa Hendersonom i opalio mu šamar. Bakari mu je uzvratio udarivši ga flašom u glavu, a onda je počela tuča koja se završila smrću nesrećnog Amerikanca.

Međutim, snimci koje su objavili američki mediji i dalje su iseckani, pa se ne može sa sigurnošću tvrditi ko je započeo tuču.

POGLEDAJTE SELFI POSLE KOGA POČINJE HAOS

Početak sukoba se može videti na snimcima sigurnosne kamere, koji pokazuju kako posle rasprave mladić udara Bakarija u lice, i kako Bakari uzvraća udarac posle čega ostali počinju da se priključuju tuči koja se odmah prebacuje napolje.

Podsetimo, u pritvoru u Grčkoj nalaze se Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34), Miloš Senić (26) i Miloš Ilić (19), dok su Nenad Jovanović (23) i Siniša Petrović (23) pušteni da se brane sa slobode i nalaze se u Srbiji. Grčki i britanski državljanin su takodje u pritvoru.

Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji međutim ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima - u ovom slučaju prema nekoliko Srba.

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji koji su prisustvovali početku suđenja.

Roditelji ubijenog mladića stigli su u Grčku, a pred odlazak su za američki CBS ispričali da se nadaju da će "optuženi mladići dobiti maksimalnu kaznu".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track