Suđenje Srbima za ubistvo Amerikanca: Konobarica sa Zakintosa završila na psihijatriji
Foto: Youtube/Printscreen

Grčka

Suđenje Srbima za ubistvo Amerikanca: Konobarica sa Zakintosa završila na psihijatriji

Crna Hronika -

Mlada Srpkinja, koja je radila kao konobarica u klubu "Barkod" na Zakintosu, gde je prošle godine u tuči ubijen američki student Bakari Henderson (22), obavestila je grčki sud da ne može da se odazove pozivu za svedočenje jer se nalazi na psihijatrijskom lečenju, preneli su grčki mediji.

Konobarica je jedan od 24 svedoka koji treba da budu saslušani u postupku koji se zbog ubistva Hendersona vodi protiv devetorice optuženih, među kojima su sedmorica srpskih državljana.

Ova devojka je, prema pojedinim svedočenjima, bila okidač za izbijanje sukoba koji je rezultirao zločinom, jer se navodno ubijeni Henderson slikao s njom mobilnim telefonom.

Ona je obavestila sud da zbog teškog psihičkog stanja u kome se nalazi od kobne noći neće moći da svedoči, o čemu je poslala i lekarsku dokumentaciju. Sud je naložio da se obavi veštačenje dokumentacije, nakon čega će biti poznato da li će ona i dalje biti na listi svedoka.

Na prethodnom ročištu saslušan je jedan prijatelj ubijenog, čiji je iskaz odbrana optuženih okarakterisala kao kontradiktoran i nepotpun.

- Svedok ne može s preciznošću da odredi da li su on i žrtva kobne noći bili pod dejstvom alkohola, niti može da se izjašnjava o incidentu koji se iz kluba preselio na ulicu jer je tada pobegao u hotel - naveo je Tanasi Tartis, branilac jednog od optuženih Srba.

Na sledećem suđenju, koje je zakazano za ponedeljak, trebalo bi da budu saslušana trojica drugova ubijenog Amerikanca.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Youtube/Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track