NASTAVAK SUĐENJA ZA POKUŠAJ UBISTVA ŽAPCA: Na čaurama i podmetnutoj bombi pronađeni tragovi Cvijetićevog DNK
Foto: Slađana Stojanović, Printscreen

Pokušaj ubistva

NASTAVAK SUĐENJA ZA POKUŠAJ UBISTVA ŽAPCA: Na čaurama i podmetnutoj bombi pronađeni tragovi Cvijetićevog DNK

Crna Hronika -

NOVI SAD - Uz nezapamćeno pojačane mere bezbednosti, pred Višim sudom u Novom Sadu, saslušanjem veštaka, nastavljeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave.

On je optužen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca (54) 2012. godine, kao i podmetanje bombe pod službeni „sitroen“ JP „Urbanizam“, godinu dana kasnije, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta „Dinara-Drina-Dunav“.

U novosadski sud, Cvijetić je doveden policijskom maricom, u pratnji policije i Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije, pod punom opremom i naoružani, bili su i u sudskoj zgradi, dok su zatvorski stražari u sudnici po prvi put bili u pancirima.

foto: Slađana Stojanović

- Na čaurama koje su veštačene, pronađeni su tragovi, među kojima je i DNK optuženog Cvijetića. Prilikom veštačenja ručne bombe, na njenoj kašiki su takođe otkriveni Cvijetićevi tragovi - rekao je veštak dr Dušan Keckarević iz Beograda.

Cvijetićev branilac i juče je po ko zna koji put tražio da se optuženi pusti iz pritvora ili zameni blažom merom - kućnim pritvorom uz zabranu napuštanja stana, što je Krivično veće, kojim predsedava sudija Milica Novaković, odbilo.

foto: Slađana Stojanović

Sud nije prihvatio ni predlog da se u nastavku suđenja, koje je zakazano za 2. novembar, saslušaju Cvijetićevi poznanici koji do sada, kako je izjavio njegov branilac, nisu znali da je on u pritvoru, a mogli bi da kažu gde se on nalazio u vreme kada su se dogodila krivična dela za koja je optužen.

Podsetimo, Goran Cvijetić (42) iz Budisave, nad kojim je pokušana otmica u maju prošle godine, uhapšen je sutradan, zbog sumnje da je učinio krivična dela ubistvo u pokušaju Žapca i izazivanje opšte opasnosti, podmetanje bombe.

(S. S./Foto: S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track