OGLASIO SE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: Zlobnici samo vi pucajte, a ja i dalje držim čas! SVI NAGAĐAJU KOME JE PORUKA UPUĆENA
Foto: Dragana Udovičić

OBJAVIO STATUS NA FEJSBUKU

OGLASIO SE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: Zlobnici samo vi pucajte, a ja i dalje držim čas! SVI NAGAĐAJU KOME JE PORUKA UPUĆENA

Crna Hronika -

Kristijan Golubović koji se zbog dilovanja droge i trgovine oružjem, od marta prošle godine nalazi u požarevačkoj "Zabeli" oglasio se na svom Fejsbuk profilu.

On je posle objave nekoliko svojih radova koji su nastali tokom prošle i ove godine, objavio status koje je mnoge nateralo da se zapitaju kome je poruka upućena.

"Zlobnici samo vi pucajte, a ja i dalje držim čas", napisao je Kristijan.

Posdsetimo, bilo je nagađanja oko toga da bi Golubović mogao da izađe na prevremenu slobodu a da potom uđe u najpoznatiji rijaliti šou na ovim prostorima - "Zadrugu 2".

Golubović je nekoliko puta podnosio zahtev za prevremeno puštanje na slobodu, ali mu komisija nije uvažila molbu.

S obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne u trajanju od četiri godine i četiri meseca, to znači da, prema važećem zakonu, ima pravo da ponovo traži od nadležnih da ga puste s robije.

Golubovića inače ovih dana često pominju u Zadruzi, tačnije pominje ga Stanija Dobrojević.

"Mi smo bili Kristijan, Balerina (Jelena Milošević), Jasmina Medenica i ja kao ekipica. Tako je krenulo. Medenica je bila zaljubljena u njega. Njih dve su ratovale, a ja sam bila druga, ali je Kristijan mozak operacije. Šta je on radio, svaka čast! Volela bih da Kristijan uđe i da ga vidite! On je šoumen! Vi ne možete da se poredite sa njim", ispričala je Stanija u Zadruzi.

ULEMEK O KRISTIJANU

Ko je bio nekada Kristijan Golubović opisao je svojevremeno nekadašnji oficir Srpske dobrovoljačke garde i stric Milorada Ulemeka Legije, Mihajlo Ulemek.

On je u intervjuu za Balkan Info ispričao kako je prvi put upoznao Kristijana.

Rekao je da su ga zvali da skloni negde Kristijana, koga do tada nikada nije video, jer Golubovića traži policija od kad je pobegao sa suđenja.

"Zovu me, kažu on je natekao sav... Prvi put sam ga video. To je konjina jedna velika, jak, visok, leđa ko u slona, nos orlasti... On nije imao šta da radi u zatvoru pa je trenirao... On kad je iskočio iz suda natekle mu i ruke i noge. Imam jednu babu u Golubincima. Ona je svim fudbalerima rešavala iščašenja i prelome. Mi njega ne smemo kod lekara", priča Ulemek.

Prema njegovim rečima on je Kristijana stavio u džip i pravac za Staru Pazovu.

foto: Nebojša Mandić

Odem kod te baba Stane u Golubincima. Kad je njega baba Stana videla reče - "Mile moj, de si ovoga našo?" On je imao 17 iščašenja, nijedan prelom. Svih 17 ona je sanirala za dva dana. On nije rekao "jao". Odma je zvao Batu Trlaju i Mastifa. Posle 10-ak dana je trčao kao da ništa nije bilo. Posle odlazio na bazen. On ko cirkus, onako istetoviran, deca trče za njim", priča Ulemek.

Jedan dan Ulemeku u kuću uleću Kristijan i Golub i kažu kako je policija blokirala Novu Pazovu.

"Odvedem ih u Banovce, uveče Kristijana stavim u kola i opet za Erdut. On tamo napravi sranje, postrojavao i tukao vojnike. Zove Arkan, jebe majku i meni i Legiji.

"Vraćaj onu stoku odande da vas ne pobijem", vikao Arkan.

Setim se nekog Gline iz Bačke palanke. Dovedem Kristijana kod njega i ostavim. Prošlo mesec i po dana i zove me Glina kaže policija traži Kristijana a traži i tebe. I ja odem tamo", priča Ulemek.

Ti policajci mi kažu da treba da kažem Kristijanu da dođe jer je red da se stavi tačka na sve to.

"Koliko je odležo toliko će biti osuđen. Reko neću da ga prodam. Ali mi je taj što je bio neki načelnik obećao da će biti onako kako je rekao. Samo će, kaže, prenoćiti a bićeosuđen na onoliko koliko je odležo. Dođe on sa sve magnumom za pojasom. Ja mu sve ispričam. Pita načelnika jel mu garantuje, ovaj kaže - garantujem. "Ne bude li tako, robijo sam ja 5 godina u samici u Nemačkoj odrobijaću i ovo. Al kad izađem prvo ću ti ubiti ženu i decu pa tebe", rekao mu Kristijan", ispričao je Ulemek.

Ujutru je otišao u Četvrti opštinsi sud na NBGD.

"Obezbeđenje je bilo veliko. Ušao sam unutra. Potpiso je zapisnik, oslobođen, otišli kod mene u kafanu proslavili i posle se rastali. Posle smo se jednom videli kad je bio ranjen u nogu. Zvao me da dođem. Ja dođem, uđem u zgradu al nema struje. Došao ja do 6-7 sprata, kažem ja ovom njegovom dokle idemo - kaže on idemo do 17. sprata. Kad smo došli ja jedva dišem, a Kristijan se smeje. Pa reko što se smeješ? A on mi kaže - Pukovniče ja sam preključe ranjen a noćas sam 4. puta trčao gore dole. To je životinja. Ja mu jedino zameram što laže. To što je pričao da je bio na ratištu, to laže. Ne mora toliko da laže. Nikad mu Arkan nije nudio čin pukovnika", ispričao je Ulemek.

ŠTA JE SVE KRISTIJAN GOVORIO U RIJALITIJU "FARMA"

KNELETA SU UBILI MOJI DRUGOVI

Kristijan Golubović izjavio je da zna ko je pre 23 godina ubio Aleksandra Kneževića Kneleta (21) .

"Kneleta su ubili moji drugovi. Dečko (ubica, prim. aut.) išao je po blagoslov kod svih jačih, jer je mafijaš i pitao: „Šta mislite o Kneletu?“ Kažu, je.i ga, brate, ovaj drugi „niz vodu“, treći kaže „preterao je“. Pet glasova „da“, jedan „ne“ i gigili...", ispričao je tada Kristijan.

UKRAO SAM PET MILIONA MARAKA

Golubović se na TV pohvalio i pričom da je iz jedne pljačke odneo čak pet miliona maraka.- To je bio moj najveći dobitak. Torba je bila toliko teška da nisam mogao da je nosim. Kad sam je stavio na motor, pala je i sva se raspala. Više od milion maraka mi je ispalo i ostavio sam ih na ulici dok sam išao u svoje skrovište - prepričao je jednu od svojih brojnih kriminalnih storija.

NARUČIO SAM UBISTVO PRVE ŽENE

Kristijan je priznao farmerima da je zbog izdaje „tražio ortacima“ da ubiju njegovu prvu suprugu Danijelu. On je, naime, sumnjao da je Danijela povezana s ljudima koji su pokušali njegovu likvidaciju, što mu je ona i priznala.

"Ubica mi je pričao da je drži na nišanu dok u Knez Mihailovoj gleda izloge. Čekao je samo da mu kažem: „Pucaj“ - ispričao je Golubović.

On je naveo da je od naručenog ubistva odustao jer ga je majka molila da ne likvidira Danijelu.

ŠEŠELJA JE TREBALO DA UBIJEM SNAJPEROM

Golubović je otkrio da je trebalo da likvidira Šešelja 1993. u Batajnici. I to je otorkio u prisustvu Šešelja kada su obojica bili u Farmi.

"Ovog čoveka je trebalo da ubijem snajperom u Batajnici. Nisu znali da sam za vas. Odvratilo me je to što sam bio u vašoj stranci a da to niko nije znao", ispričao je Kristijan Šešelju.

Golubović nije želeo da otkrije ko je naručilac ubistva, a na Šešeljevu konstataciju da je reč o Arkanu, Kristijan je odgovorio da ne zna.

Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić, Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja