ŠOKANTAN OBRT! ISKAZ GLAVNOG SVEDOKA PADA U VODU! Ona je jedina videla Jelenu na dan ubistva i DALA ALIBI ZORANOVOM SINU! Utvrđeno da je LAGALA!?
Foto: Dragan Kadić, Vladimir Sporčić, Privatna Arhiva

zločin u borči

ŠOKANTAN OBRT! ISKAZ GLAVNOG SVEDOKA PADA U VODU! Ona je jedina videla Jelenu na dan ubistva i DALA ALIBI ZORANOVOM SINU! Utvrđeno da je LAGALA!?

Crna Hronika -

Podaci baznih stanica o kretanju telefona Zoranovog sina Uroša Marjanovića i izjava svedoka Vere Vukomanović, kume Marjanovića, ne poklapaju se, navodi Centar za forenzička istraživanja

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović i jedan od ključnih svedoka u istrazi za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, dala je na sudu izjavu u vezi s kretanjem Uroša Marjanovića, sina Zorana Marjanovića, koja se ne poklapa sa podacima baznih stanica mobilne telefonije, saznaje Kurir na osnovu uvida u izveštaj Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

Podsetimo, Vera kao dugogodišnja porodična prijateljica i kuma Marjanovića, koja je veliki deo svog vremena provodila u njihovoj kući, izjavila je da je te subote, 2. aprila 2016, ispratila Zorana, njegovu suprugu Jelenu i njihovu ćerku Janu na trčanje, a da je ona ostala u njihovoj kući u Borči.

foto: Zorana Jevtić

Razlika u vremenu

- Uroš (sin Zorana Marjanovića iz prvog braka) vratio se u 13.10, a to znam zato što sam igrom slučaja pogledala na zidni sat, bio je srećan što je položio vožnju i znam da je ušao u sobu kod oca Zorana i pokojne Jelene da ih obavesti da je položio vožnju - izjavila je Vera u tužilaštvu pre osam meseci. Međutim, poređenjem baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno je da je tog dana Uroš Marjanović boravio u zoni porodične kuće u drugom vremenskom periodu.

- Proizlazi da ovaj mobilni broj u 12.27 sati ulazi u zonu porodične kuće iz pravca Krnjače. U toj zoni ostaje do 12.48. Prema rezultatima logova, zadržanih podataka i merenjima na terenu, dolazi se do podataka da posle obavljenog razgovora, odnosno posle 12.48, nastupa kretanje broja, odnosno napuštanje porodične kuće, nakon što se oko 14.18 vratio u zonu porodične kuće - navodi se u zaključku Centra za forenzička istraživanja i konstatuje:

- Očigledno je da se podaci baznih stanica o kretanju telefona Uroša Marjanovića i izjava svedoka Vere Vukomanović koja se odnosi na vreme dolaska kući Uroša Marjanovića ne poklapaju.

foto: Vladimir Šporčić

Dalje se u ovom izveštaju navodi da se "nakon rezultata forenzičke rekonstrukcije postavlja pitanje verodostojnosti i celokupne izjave Vere Vukomanović date pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu u februaru ove godine".

Sagovornik Kurira blizak istrazi kaže da je Vera Vukomanović bitan svedok.

- Ona je jedina videla Jelenu Marjanović kobnog 2. aprila 2016, i to je ispričala u tužilaštvu. Međutim, njeno svedočenje sada se dovodi u pitanje jer je na izvestan način dala alibi Urošu. Ovaj novi nalaz postavlja pitanje verodostojnosti njene izjave - kaže naš sagovornik.

Teodora naručila

Direktor centra Nenad Šipka kaže za Kurir da je ovo istraživanje naručila Teodora Krsmanović, sestra ubijene Jelene, koja je imala status oštećene u ovom krivičnom postupku. Kako kaže, za izradu forenzičke rekonstrukcije ovog događaja korišćena je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 9. 2. 2018. godine, koju su dobili putem advokatske kancelarije "Savić".

Nenad Šipka
Nenad Šipkafoto: Nebojša Mandić

Razgovor mobilnim

Poslednja pričala sa Jelenom u 16.42

Vera je rekla i da se čula telefonom sa Jelenom kobnog 2. aprila. - Kada su otišli na trčanje, Zorica, Zoranova majka, zamolila me je da joj skinem žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala sam je da je pitam gde stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva - ispričala je kuma, koja je, najverovatnije, poslednja razgovarala sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Dragan Kadić, Vladimir Šporčić, Nebojša Mandić, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track