UŽAS! OVO JE MESTO GDE JE AUTOMOBIL PROBIO OGRADU NA PANČEVCU: Jugo je posle sudara sa renoom sleteo u ambis, a EVO KAKO SE DOGODILA NESREĆA! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

tragedija

UŽAS! OVO JE MESTO GDE JE AUTOMOBIL PROBIO OGRADU NA PANČEVCU: Jugo je posle sudara sa renoom sleteo u ambis, a EVO KAKO SE DOGODILA NESREĆA! (FOTO)

Crna Hronika -

Uključenje na Pančevački most iz pravca Karaburme jedno je od najopasnijih mesta na ovoj saobraćajnici, što je potvrdila i današnja teška saobraćajna nesreća sa smtnih ishodom, u kojoj se jugo posle sudara sa drugim automobilom sručio u provaliju.

foto: Dragana Udovičić

Nesreća se dogodila u smeru ka Borči oko 14.30 sati, a prema dosadašnjim informacijama, do tragedije je došlo kada se automobil marke "jugo" uključivao na Pančevački most iz pravca Karaburme. Moguće je da je, usled nesnalaženja na toj saobraćajnici, vozač juga najpre udario u automobil "reno megan", odbio se od njega, a zatim probio ogradu i pao sa visine od 17 metara. Automobil je pao odmah pored male pijace na kojoj se prodaje ribolovački pribor, tako da je moglo da dođe do još teže nesreće.

Jugo je u ovom incidentu potpuno uništen, a može se pretpostaviti da je do udesa došlo između ostalog, pošto je samo mesto nesreće, odnosno uključenje na most iz pravca Karaburme, samo po sebi vrlo opasno.

foto: Printscreen

Vozač koji ide ovim pravcem se najpre penje na most, a na vrhu, pre uključenja na sam most, mora da se zaustavi na znak STOP i propusti vozila koja su već na kolovozu, jer za oba pravca u nastavku puta postoji samo jedna traka. Često se dešava da vozači koji se prvi put uključuju ovde imaju utisak da je uključenje samo za njih i izleću na most, ne obraćajući pažnju na vozila koja jure u istom pravcu.

foto: Dragana Udovičić

Takođe, obzirom da je jugo probio ogradu, postavlja se pitanje njenog stanja, odnosno da li je, i koliko je ona zahvaćena rđom i trula. Sudeći po slikama sa lica mesta, ona je u veoma lošem stanju i očigledno nije mogla da zaustavi ni juga, a kamoli neko jače i teže vozilo. Posebno šokira činjenica da na mostu i nema prave zaštitne ograde za vozila, več je u pitanju obična ograda za pešake.

foto: Dragana Udovičić

U ovom slučaju možemo da nagađamo šta se zaista dogodilo, dok se ne obavi istraga, ali sigurno se može zaključiti da je Pančevački most, koji je pušten u saobraćaj daleke 1935. godine, za vozače odavno postao veoma opasna saobraćajnica.

foto: Dragana Udovičić

Oronula konstrukcija, trula ograda i loše stanje staza samo su neki od problema jedne od najzagušenijih beogradskih saobraćajnica. "Pančevac" je već godinama zreo za obnovu, a svaka saobraćajna nesreća koja se desi samo potvrđuje njenu neophodnost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja