Najnovije vesti

OSTAJEMO BEZ UNIVERZIJADE ZBOG NJEGA?! Jasnićeve malverzacije pod istragom, predsednik saveza negira krivicu
Foto: Beta

BRUKA

OSTAJEMO BEZ UNIVERZIJADE ZBOG NJEGA?! Jasnićeve malverzacije pod istragom, predsednik saveza negira krivicu

Crna Hronika

Hapšenje Siniše Jasnića (53), predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS), koji se sumnjiči da je proneverio novac te organizacije i oštetio je za više od 13 miliona dinara, moglo bi da ugrozi održavanje Evropskih univerzitetskih igara 2020. godine!

Srbija je, podsetimo, dobila organizaciju ovog velikog takmičenja, međutim, problem bi mogao da nastane budući da je Jasnić direktor i preduzeća "Evropske univerzitetske igre 2020", koje je osnovano zbog ovog sportskog događaja.

Višemesečna istraga

- Podneli smo tužbu pre pet meseci da se poništi osnivanje ovog preduzeća - potvrdio je za Kurir Miloš Obradović, član rukovodstva USSS.

Prema nezvaničnim informacijama, osim istrage za nezakonito trošenje novca Univerzitetskog sportskog saveza, policija prikuplja dokaze i o Jasnićevim malverzacijama u vezi sa "Evropskim univerzitetskim igrama 2020".

- I ta istraga je pri kraju, ali s obzirom na to da su u nju uključene i organizacije iz inostranstva, prikupljanje dokumentacije je nešto komplikovanije od istrage koja je rezultirala njegovim hapšenjem - kaže izvor Kurira iz istrage.

On navodi i da je provera dokaza, novčanih transakcija, kao i saslušanje svedoka pre hapšenja Jasnića trajalo nekoliko meseci.

- Dokumenta koja su prikupljena u pretkrivičnom postupku ukazuju da je on od maja 2013. do decembra 2017. koristio biznis kartice USSS i novac trošio za lične potrebe. Deo novca koji je podigao pravdao je računima, a deo uopšte nije pravdao, niti postoji trag na šta ga je potrošio - otkriva izvor Kurira.

Negira krivicu

On navodi da je Siniša Jasnić negirao ove navode posle hapšenja, kao i da je rekao da je iznenađen ovakvim potezom nadležnih organa jer je on sve "radio po zakonu i imao odobrenje rukovodstva USSS".

Skupština USSS

Šokirani Jasnićevim hapšenjem

Skupština Univerzitetskog sportskog saveza Srbije održana je ranije danas, dan posle Jasnićevog hapšenja. - Svi smo bili u šoku zbog hapšenja Siniše Jasnića. Bili smo potpuno iznenađeni. Nismo mogli ni da pretpostavimo šta se dešava i da je Savez oštećen za 13 miliona dinara. Ne znam kako je bilo moguće da se to radi godinama, jer kada se usvajaju završni računi, dobijamo materijal sa svim troškovima. Izgleda da je materijal koji smo mi tada dobijali bio nekompletan. Sada je sve u rukama nadležnih organa - kaže za Kurir Miloš Obradović, član rukovodstva USSS. Prema njegovim rečima, na skupštini je izabran novi pravni zastupnik.

(Kurir.rs/M.B. - J.S./Foto: BETA) 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...