KOMŠIJE ŽENE KOJA JE POGINULA NA PANČEVCU: Vesna je živela sama otkad se razbolela, otac je često posećivao! BILI SU DIVNA PORODICA
Foto: Dragana Udovičić

ISTRAGA UDESA NA PANČEVCU

KOMŠIJE ŽENE KOJA JE POGINULA NA PANČEVCU: Vesna je živela sama otkad se razbolela, otac je često posećivao! BILI SU DIVNA PORODICA

Crna Hronika -

Prvi rezultati istrage nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj su juče poginuli otac i ćerka, Mirko (73) i Vesna Ranković (47), pokazali su da je uzrok stravičnog udesa i sletanja "juga" s mosta to što se Mirko najverovatnije nije zaustavio na znak "stop", postavljen pre uključenja na most.

Podsetimo, Vesna i Mirko su se po uključenju na "pančevac" sudarili s "reno meganom" kojim je upravljala T. D. (32), a potom se njihov "jugo" odbio i proleteo kroz zaštitnu ogradu mosta i pao u ambis dubok 17 metara. Vesna

Ranković na mestu je ostala mrtva, dok je njen otac preminuo po dolasku lekarske ekipe. Od siline udarca, osim automobila, propao je i deo metalne ograde koja se nalazi na mostu.

Vesna živela sama

Kako saznajemo, otac i ćerka poreklom su iz Loznice, ali je nesrećna Vesna godinama živela i radila u Beogradu, dok je otac često dolazio da je posećuje. Komšije iz naselja Kotež kažu da je Vesna stanovala sama, a da joj je otac često dolazio u posetu.

jezive scene na mestu udesa
jezive scene na mestu udesafoto: Dragana Udovičić

- Ona je godinama živela sama u zgradi, a otac ju je često obilazio. Za nesreću smo, nažalost, saznali iz medija i veoma smo se uznemirili jer je reč o jednoj divnoj porodici - priča komšinica.

Bili kod rođaka

Kako kaže, Vesna se nije udavala niti je imala dece, a poznato im je da je imala brata koji živi u Beogradu, pa je moguće da su se oni u sredu vraćali upravo od njega.

automobil potpuno uništen
automobil potpuno uništenfoto: Dragana Udovičić

- Komšinica je godinama radila u jednom restoranu brze hrane, dok se nije razbolela pre godinu dana. Od tada je bila na bolovanju, a Mirko, koji je iz Loznice, često joj je dolazio. Čak smo mi imali i njegov broj telefona, bili smo u redovnom kontaktu, dok Vesninog brata ne poznajemo. Velika tragedija, mnogo smo potreseni zbog svega što se desilo - objasnila je naša sagovornica.

Stručnjaci Most je bezbedan

Uprkos tome što je ograda mosta trula i stara, profesor Milan Vujanić kaže da je ona dovoljna da obezbedi "pančevac". - Reč je o ogradi koja je predviđena da zadrži vozilo koje udara pod određenim uglom, ali ne i direktno. Takvi slučajevi su zaista retki, most je rekonstruisan i ta ograda je sasvim dovoljna. Ukoliko neko smatra da je potreban veći stepen bezbednosti, može se smanjiti brzina na mostu na 30 km/h, što ograda može da istrpi - rekao nam je Vujanić.

(Kurir.rs/J. I./ Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja