Najnovije vesti

SPECIJALNI SUD: NS žandarmu 5 godina robije i 200.000 kazne zbog droge i oružja
Foto: Nebojša Mandić

Presuda

SPECIJALNI SUD: NS žandarmu 5 godina robije i 200.000 kazne zbog droge i oružja

Crna Hronika

BEOGRAD - Specijalni sudu u Beogradu osudio je na pet godina zatvora pripadnika novosadskog odreda žandarmerije Andreja Polovinu (42) zbog droge i oružja, a Željka Kneževića (56) iz Subotice na godinu dana zatvora zbog oružja.

Istom presudom, Polovina i Knežević su oslobođeni od optužbi da su delovali u kriminalnoj grupi, pa su u tom smislu optužbi za udruživanje radi vršenja krivičnih dela oslobođeni i Srđan Dakić, Vojislav Jovašević i Dario Rodić.

Dakić, Vojislav Jovašević i Dario Rodić su takođe oslobođeni optužbe da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz suda.

Polovini je takođe izrečena novčana kazna od 200.000 dinara, a Kneževiću od 100.000 dinara koje su dužni da plate u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude.

"Okrivljeni su upozoreni da ukoliko ne plate novčanu kaznu u ostavljenom roku, sud će novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora, s tim da kazna zatvora ne može biti duža od šest meseci", navodi se u saopštenju.

Polovina i Knežević su obavezani da plate troškove krivičnog postupka.

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ali i tužilaštvo mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...