PLAĆENI UBICA IZ NIŠA (25) U CRNOGORSKOM PRITVORU! Šaranović tvrdio da je hteo da ga ubije, A ON IMA SASVIM DRUGAČIJU VERZIJU
Foto: Printscreen Youtube

ISTRAGA

PLAĆENI UBICA IZ NIŠA (25) U CRNOGORSKOM PRITVORU! Šaranović tvrdio da je hteo da ga ubije, A ON IMA SASVIM DRUGAČIJU VERZIJU

Crna Hronika -

Nišlija Milan Dinić (25), za koga se sumnja da je krajem decembra 2016. godine planirao da ubije Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada, saslušan je sinoć u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, nakon čega mu je određen pritvor.

Osumnjičeni Nišlija našao se pod lupom crnogorskih istražnih organa nakon što ga je sam Šaranović, tri meseca pre svoje smrti, prijavio kao osobu koja mu je naoružana prišla na ulici i priznala da ima nalog da ga likvidira.

Šaranović je tada kazao da mu je Nišlija rekao da ne želi da obavi zadatak, a potom mu predao pištolj i mobilni telefon.

Dinić se juče sam predao crnogorskim vlastima, a na saslušanju pred tužiocem nije iznosio odbranu.

- Zbog tajnosti postupka ne mogu da saopštavam bilo kakve detalje u vezi sa saslušanjem i samim postupkom, osim da je moj branjenik iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem, te da mu je određeno tužilačko zadržavanje u trajanju od 72 časa i da će nakon toga biti izveden pred sudiju za istragu kako bi se odlučivalo o pritvoru - kazao je medijima Damir Lekić, Dinićev advokat.

Rat porodica Likvidiran na kućnom pragu, sudilo mu se za ubistvo Bojovića

Slobodana Šaranovića, kom se pred beogradskim Specijalnim sudom sudilo zbog sumnje da je organizovao i platio ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, podsetimo, nepoznati napadači likvidirali su 11. marta ispred njegove kuće u naselju Dubovica u Budvi. Ubice za kojima policija i dalje traga, prema informacijama iz istrage, dovezle su se do njegove kuće u trenutku kada je prilazio, ispalile rafal na njega, a onda ga overile.

Odluku da se preda i iznese svoju verziju događaja, Dinić je pre nekoliko dana saopštio u razgovoru za crnogorsku televiziju Vijesti, dodajući da je izjavu povodom ovog slučaja već dao srpskoj policiji.

Kurir je tada ekskluzivno preneo Dinićeve tvrdnje sa saslušanja iz beogradske policije, koje su dovele do neočekivanog obrta u istrazi.

- Ja sam taj kog je Šaranović prijavio policiji. Ništa od onoga što je rekao nije tačno. Naprotiv, zadatak mi je bio da pazim na njega, a kada sam mu saopštio da to više ne želim da radim, proterao me je iz Crne Gore uz pretnje da više ne smem da se vratim, a onda to predstavio kao pokušaj atentata. Nemam nikakve veze s njegovim ubistvom - rekao je tada Dinić na saslušanju u beogradskoj policiji.

On je kazao da ga je Šaranović prijavio iz osvete, jer mu je neposredno pre toga saopštio da ne želi više da radi za njega.

Kurir.rs/J. I./foto:EPA/Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track