ŠOK U ITALIJI: Srbin prodao MALOLETNU ćerku kolegi za 15.000 evra, a ona se na NEVEROVATAN NAČIN izbavila iz ropstva!
Foto: Profimedia

užas

ŠOK U ITALIJI: Srbin prodao MALOLETNU ćerku kolegi za 15.000 evra, a ona se na NEVEROVATAN NAČIN izbavila iz ropstva!

Crna Hronika -

Slučaj je policiji prijavio jedan dečak sa Sicilije, kome je nesrećna tinejdžerka ispričala svoju tužnu sudbinu u trenutku dok su se dopisivali na četu jedne video-igrice na mobilnom telefonu

Srpski državljanin (50) osuđen je juče pred sudom u Firenci na 13 godina robije zbog sumnje da je kolegi iz Francuske prodao svoju maloletnu ćerku za 15.000 evra, preneli su lokalni mediji.

Osuđeni Srbin je, kako pišu italijanski mediji, obećao poslovnom partneru da će mu predati ćerku za brak ukoliko mu on isplati određenu sumu novca. Naš državljanin je zbog ovog krivičnog dela uhapšen 14. septembra 2017, a ubrzo je izveden pred sud. On je još od hapšenja negirao krivicu, tvrdeći da je devojčica sve izmislila.

Dokazi

Međutim, policija je uspela da prikupi dovoljno dokaza, na osnovu kojih ga je sud oglasio krivim i osudio na zatvorsku kaznu.

- Prema optužnici, devojčica je od 2013. do 2016. bila zarobljena u kući na periferiji Firence. Ona nije smela da napusti taj objekat zbog obećanja koje je njen otac dao kolegi iz Francuske. Advokati njenog oca bezuspešno su pokušavali da dokažu da je devojčica sve izmislila. Za slučaj se saznalo kada je devojka uspela da zatraži pomoć od vršnjaka na Siciliji, ćaskajući s njim na četu jedne video-igrice na mobilnom telefonu - navodi izvor tamošnjih medija. Upravo je taj dečak spasao maloletnicu i razotkrio celu priču.

Pomoć prijatelja

- Otac je devojčici oduzeo SIM karticu za telefon da ne bi mogla nikoga da zove. Međutim, ona je zahvaljujući telefonu i bežičnom internetu uspela da zatraži pomoć od dečaka. Mali Sicilijanac ispričao je roditeljima sve što mu je devojčica rekla u četu video-igrice, pa su oni prijavili policiji, koja je pokrenula istragu - navodi se u medijima.

Istraga je utvrdila da je muškarac kome je tinejdžerka "obećana" sa ocem sklopio dogovor da devojčica, dok čeka na venčanje, smrša, sredi kožu lica, nauči da radi kućne poslove, ali i ostane nevina.

- U pokušaju da izbegne brak, devojčica je jela bez ograničenja, nadajući se da će dobiti na težini i tako postati neprijatna čoveku s kojim je trebalo da stupi u brak - preneli su mediji.

Devojčicina drugarica Nije želela da bude mršava i dobra u čišćenju

Prema navodima italijanskih medija, u postupku je saslušana i drugarica prodate devojčice koja je potvrdila njenu celu priču. - Ona mi se požalila da je sve što želi da bude slobodna i odluči s kime će biti. Htela je da se oseća voljenom, a ne da ide u Francusku, gde od nje zahtevaju da bude mršava, devica i dobra u čišćenju - posvedočila je drugarica.

(Kurir.rs/D.Stamenković - J.Ivić/Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track