MAJKA DUŠANA RANKOVIĆA PRVI PUT ZA MEDIJE: Krv mog sina prolivena je na Zakintosu, ali to nikog ne zanima!
Foto: EPA

Ekskluzivna ispovest za Kurir

MAJKA DUŠANA RANKOVIĆA PRVI PUT ZA MEDIJE: Krv mog sina prolivena je na Zakintosu, ali to nikog ne zanima!

Crna Hronika -

Majka Dušana Rankovića ogorčena je što se u medijima plasira nepotpun snimak izbijanja tuče, na kom se ne vidi da pokojni Amerikanac prvi napada njenog optuženog sina

Majka Dušana Rankovića (34), jednog od sedmorice Srba kojima se pred sudom u Patri sudi zbog ubistva američkog studenta Bakrija Hendersona (22), u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir kaže da je užasnuta nepravdom i neistinama koje se poslednjih dana putem medija plasiraju u svetskoj javnosti u slučaju Zakintos.

foto: Printscreen

U nadi i s verom, da će, kako kaže, sud u Patri utvrditi pravu istinu o svemu što se dogodilo 7. jula prošle godine u noćnom klubu "Barkod" u letovalištu Laganas, majka optuženog Srbina se pita ko i zašto pokušava da prikrije istinu.

- Sve vreme sam uz svog sina, budno i hrabro pratim ovaj dug i mučan proces u kome je moj sin jedan od optuženih za ubistvo Bakrija Hendersona. Porodica, prijatelji i svi oni koji su do detalja upućeni u čitav slučaj užasnuti su iskazima svedoka optužbe iznošenih pred sudom, a posebno montiranjem video-snimaka kamera koje su zabeležile početak tuče u klubu "Barkod". Tako montirane, mediji ih šalju u javnost kako bi se podržala najteža optužba koja se stavlja na teret mladićima iz jedne male Srbije - kazala je za Kurir majka optuženog Rankovića.

foto: Printscreen

Ona ističe da je posebno revoltirana video-snimkom koji je nedavno pušten u javnost, a koji su mediji označili kao dokaz da je njen sin prvi napao pokojnog Hendersona.

- Na snimku se jasno vidi da je američki mladić prvi fizički napao mog sina, koji nije želeo da nezvani gosti stave svoje piće na njegov sto, a koje je bez pitanja i dozvole dovela hostesa tog lokala. Nakon što se moj sin pobunio i obratio najpre hostesi, Amerikanac ga je svojom levom rukom uhvatio i stisnuo za desno rame, stavljajući mu do znanja da ne sme da se buni. Dušan se okreće ka njemu, a Amerikanac ga istom rukom iz zgloba udara pesnicom u stomak. Braneći se, moj sin mu tada udara šamar - kazala je naša sagovornica, a potom nastavila:

- Henderson tada silovitim zamahom svoje desne ruke punom staklenom flašom udara mog sina po glavi, koji se krvareći tetura i posrće. To mu nije bilo dovoljno, pa Amerikanac nastavlja da ga brutalno pesniči i to sa šest udaraca u prednji deo tela, što potvrđuje i glasan komentar dvojice mladića za obližnjim šankom. Zbog toga se svi pitamo ko i zašto pokušava da prikrije istinu da je tog julskog jutra na teritoriji države Grčke prolivena i krv mog sina. To izgleda nikog ne zanima.

foto: Printscreen

Naša sagovornica odbacila je i stav grčkog tužilaštva da je Henderson napadnut zbog rasne diskriminacije.

Podsetimo, među devetoricom optuženih su sedmorica Srba: Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25), Miloš Ilić (19). Dvojica okrivljenih Srba, Nenad Jovanović i Siniša Petrović, brane se sa slobode. Među okrivljenima je grčki barmen Jorgos Skijadopulos, kao i Britanac poreklom iz BiH Amir Omerdžić.

foto: Printscreen

Sumnjivo Nisu mu dali nalaz o povredama

Naša sagovornica kaže da su srpski i grčki advokat po dolasku u policijsku stanicu, gde je Rankovića očekivalo saslušanje pred istražnim sudijom, uočili na njemu brojne podlive i povrede. - Advokat Zora Dobričanin Nikodinović mu je povrede slikala svojim mobilnim telefonom, a tek na njeno insistiranje, kao i na insistiranje grčkog advokata, Dušan je u pratnji policije sproveden na lekarski pregled. Međutim, odande je izašao bez ikakvog medicinskog izveštaja. Zašto? - pita se naša

sagovornica.

Advokat kaže Dušan je imao modricu na stomaku

Branilac optuženog srpskog mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, kazala je da je Dušan od prvog udarca, koji mu je naneo Amerikanac iz čista mira, imao modricu na stomaku, kao i da za to postoji dokaz. - Posebno je bila ozbiljna povreda na levoj slepoočnici, gde je zadobio udarac flašom od piva koja je nakon toga prsla. Sumnjao je da ima potres mozga jer mu je stalno bila muka, a kod lekara je odveden tek nakon mog insistiranja, kao i insistiranja kolege iz Grčke Lefterisa.

foto: Zorana Jevtić

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto:EPA, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track