OPTUŽNICA I DALJE NA KLIMAVIM NOGAMA: Nema dokaza protiv Zorana Marjanovića!
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

preokret

OPTUŽNICA I DALJE NA KLIMAVIM NOGAMA: Nema dokaza protiv Zorana Marjanovića!

Crna Hronika -

Slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović najverovatnije će ponovo biti vraćen tužilaštvu na dopunu istrage jer i dalje ne postoji opravdana sumnja da je njen suprug krivac

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda kojim je potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za svirepo ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, čiji je unakaženi leš pronađen na nasipu u Borči 2. aprila 2016.

Ovom odlukom Apelacioni sud, koji je postupao po žalbama Marjanovićevih branilaca, naložio je Višem sudu da ponovo preispita optužnicu koju je pre samo dva meseca potvrdio.

Nejasne činjenice

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić objasnila je da se ovom odlukom ukida rešenje o potvrđivanju optužnice, a ne i sama optužnica ili krivični postupak koji se vodi protiv Zorana Marjanovića.

- Po oceni Apelacionog suda, prvostepeno rešenje Višeg suda od 3. avgusta, kojim je potvrđena optužnica protiv Marjanovića, doneto je uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka. Razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno su nejasni i u znatnoj meri protivrečni, zbog čega se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati - objasnila je Piljićeva, ističući da se zbog svega toga odluka o ukidanju pokazala kao nužna.

Odluku i njeno obrazloženje pojasnio je za Kurir i dobro obavešteni izvor iz pravosuđa, koji kaže da to zapravo znači da su dokazi protiv Zorana Marjanovića veoma klimavi.

Prikupiti još dokaza

- Apelacija na ovaj način sugeriše Višem sudu da optužnicu po drugi put vrati na dopunu istrage kako bi se prikupilo još dokaza. To znači da na osnovu dosad prikupljenih dokaza ne može osnovano da se sumnja da je Marjanović počinio ubistvo supruge - kaže Kurirov sagovornik.

Podsetimo, optužnica protiv Marjanovića već je jednom, iz istih razloga, vraćena tužilaštvu na dopunu istrage. Tada je kao svedok saslušana i Marjanovićeva maloletna ćerka Jana, koja je navodno bila s njim i Jelenom u trenutku njenog nestanka. Suprug pevačice uhapšen je u septembru prošle godine, 15 meseci nakon zločina. U pritvoru je proveo punih deset meseci, koji mu je ukinut takođe odlukom Apelacionog suda.

Stefan Jokić Ovo je očekivana odluka

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić za Kurir je izjavio da je odbrana očekivala ovakvu odluku Apelacionog suda. - I dalje smo pri stavu da nisu ispunjeni uslovi za opravdanu sumnju da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Iskaz maloletne Jane, koju Viši sud nije cenio, apelacija je uzela u obzir i donela rešenje kako se jedino i može očekivati i vratila na ponovno odlučivanje. Od Višeg suda očekujemo da se obustavi postupak jer nema opravdane sumnje protiv Marjanovića - rekao je Jokić.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto:Marina Lopičić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track