EVO KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE NA AUTO-PUTU: Nemački državljanin je vozio kamion i zakucao se u vozilo ispred sebe, a onda je nastao krvavi haos
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

užasno

EVO KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE NA AUTO-PUTU: Nemački državljanin je vozio kamion i zakucao se u vozilo ispred sebe, a onda je nastao krvavi haos

Crna Hronika -

Stravični lančani sudari koji su se jutros dogodili u blizini Ćuprije odneli su sedam života, a učesnici i očevici ove užasne nesreće kažu da je verovatni uzrok tragedije veoma gusta magla.

Prema nezvaničnim informacijama, sudar je u prvom trenutku izazvao kamion kojim je upravljao nemački državljanin, koji se zakucao u kamion ispred sebe, da bi potom došlo do lančanog sudara svih u koloni iza.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Po svemu sudeći, mnogi vozači koji su učestvovali u udesima su se jednostavno iznenada našli u sred izuzetno guste magle, od koje nisu videli ni ispred ni iza sebe.

- Udarili smo u kamion, a iza smo čuli veliku buku. Videli smo da se nešto strašno dešava. Magla je bila strašna, ništa se nije videlo, ni pola metra ispred”, rekla je za medije jedna od svedokinja tragedije.

Vozač kamiona koji se našao u centru zbivanja ispričao je da se odjednom pojavila ”magla kao testo”.

- Odjednom kao živi zid, nije moglo ništa da se vidi… Počeo sam da usporavam, da kočim, praktično sam stao i dodirnuo jedan kamion ispred mene. To nije bilo strašno, ali posle tri, četiri sekunde se drugi zakucao u mene i tako jedan za drugim… Katastrofa”, naveo je.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Jedan grčki državljanin, koji je učestvovao u udesu, takođe je rekao da se zbog guste magle nije ništa videlo i da je udario u vozilo ispred sebe.

Očevidac nesreće Ljubiša Jeremić iz Ivanjice rekao je za Kurir da je nereća bila užasna.

- Bog sveti zna... Video sam oko 4-5 kamiona i nekoliko putničkih vozila, kaže Jeremić i dodaje da nije smeo da ide da vidi one koji su stradali.

- Nisam smeo da gledam, verujte mi... Bilo je užasno, ljudi su vrištali. Evo pre pet minuta su izvukli vozača iz onog belog kamiona... Poginuo je... Ne znam, šta se desilo. Loši su uslovi bili mnogo..., ispričao nam je Ljubiša.

Inače, na ovoj deonici je posle nesreće nastao potpuni haos, jer su vozači probili zaštitnu ogradu da bi išli sporednim putem.

foto: Dado Đilas

Saobraćaj na naplatnim stanicama Jagodina i Ćuprija normalizovan je u popodnevnim časovima, nakon što je više sati bio zaustavljen

Medicinska pomoć ukazana je 27 osoba, od kojih je 17 zadržano na lečenju, saopštio je ranije MUP.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track