Najnovije vesti

PALA KRIMINALNA GRUPA, UHAPŠENO SEDMORO: Iznajmljivali vozila u Italiji, pa ih rasturali u delove i prodavali u Srbiji!
Foto: Filip Plavčić

velika akcija

PALA KRIMINALNA GRUPA, UHAPŠENO SEDMORO: Iznajmljivali vozila u Italiji, pa ih rasturali u delove i prodavali u Srbiji!

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, nakon višemesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja.

foto: MUP SrbijeUhapšeni su: M.R. (1960) i I.R.(1980) iz Mladenovca, Ž.M. (1949), M.J.(1960) i S.S. (1953) iz Titela, R.R. (1972) iz LJubovije i Z.N.(1967) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

foto: MUP Srbije

 

Sumnja se da su Ž.M., M.J., S.S., R.R., Z.N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Republiku Srbiju.

foto: MUP Srbije

 

M.R. i I.R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

foto: MUP Srbije

 

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R. policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

 

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke „bereta“ pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

foto: MUP Srbije

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...