Najnovije vesti

JEZIVA SCENA SA AUTO-PUTA UZNEMIRILA JE CELU SRBIJU! Jan (29) se zabio u drugi kamion, kabina je bila SMRSKANA! Porodica satima čekala da izvuku njegovo telo
Foto: Printscreen Facebook

velika tragedija

JEZIVA SCENA SA AUTO-PUTA UZNEMIRILA JE CELU SRBIJU! Jan (29) se zabio u drugi kamion, kabina je bila SMRSKANA! Porodica satima čekala da izvuku njegovo telo

Crna Hronika

U jednoj od dve odvojene stravične saobraćajne nesreće koje su se dogodile u utorak na auto-putu, nedaleko od Jagodine, nastradao je i Jan Petrik (29) iz Kovačice. 

On je, u nesreći u kojoj je poginulo ukupno osmoro ljudi, stradao u svom kamionu zabivši se u crveni kamion koji je bio ispred njega. Jan je tog kobnog dana krenuo da isporuči robu. 

Janova prijateljica kratko je za Kurir rekla da o njemu mogu samo najlepše da govore. 

foto: Infografika, Tanjug Dušan Aničić

"Mnogo nam je teško, molim vas, ništa ne pitajte. Porodica ne želi da se piše o ovome",  kratko nam je rekla prijateljica Jana Petrika koja je otvorila vrata doma u Kovačici gde je mladić stanovao s roditeljima, suprugom i sinom.

Otac Jana Petrika u telefonskom razgovoru za Kurir naveo je da su svi u šoku.

foto: Tanjug Dušan Aničić

"Otišli su po njegovo telo, nismo ni znali gde je. Ne znam šta da kažem, kako da se osećam kao roditelj koji je ostao bez deteta. Iza Jana je ostao sin, još mu ni "tata" nije rekao", kroz suze je kazao Petrik.

Komšije su potresene tragedijom.

"Jan je bio divan mladić, godinama je radio kao profesionalni vozač kamiona. Pre dve godine se zaposlio u firmi iz Kovačice koja se bavi ugradnjom prozora. Oženio se, dobio sina, koji sad ima dve i po godine",  kaže jedan od komšija.

foto: Dado Đilas

Stravične fotografije sa lica mesta pokazuju da je kabina kamiona u kojoj se nalazio Petrik od siline udarca potpuno smrskana, dok su prozori koje je prevozio ispali iz kamiona i rasuli se po putu.

Nesrećnog mladića iz kamiona vadilo je nekoliko vatrogasaca.

Agoniju kroz koju je prolazila porodica satima i satima koliko je trajalo vađenje povređenih i preminulih niko osim njih ne zna.

foto: Dado Đilas

"Petrikova porodica čula je odmah ujutru na vestima šta se dogodilo. Međutim, jadni ljudi do 15 sati nisu znali šta im je sa sinom i u kojoj je on bolnici. Gde da odu... Od 7 ujutru. Ovo je velika tragedija", kaže jedna prijateljica porodice Jan iz Kovačice.

Podsetimo, Srbiju potresa stravična tragedija - u utorak na auto-putu Beograd-Niš, poginulo je 8 osoba, dok je u odvojenom udesu, u večernjim satima, još 4 osobe izgubile život.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...