NEZAPAMĆEN UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI KOD PREŠEVA: Đak prvak (6) preminuo usred nastave, telo mališana na podu primetili drugi učenici
Foto: Marina Lopičić

učenik OŠ “Zejnel Ajdini” u selu rajince

NEZAPAMĆEN UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI KOD PREŠEVA: Đak prvak (6) preminuo usred nastave, telo mališana na podu primetili drugi učenici

Crna Hronika -

PREŠEVO - Šestogodišnji F.J. učenik prvog razreda osnovne škole “Zejnel Ajdini” u selu Rajince kod Preševa preminuo je pod neutvrđenim okolnostima u školskoj zgradi tokom nastave.

Njegovo telo na podu primetili su drugi učenici. Lekar ambulante koja je u okviru škole pokušao je reanimaciju i konstatovao je smrt.

Na telu dečaka nema vidljivih nasilnih povreda.

U Ministarstvu prosvete rečeno je da će javnost biti obaveštena o detaljima kada prikupe sve neophodne informacije. "Stupili smo u kontakt sa nadležnima kako bismo saznali šta se tačno desilo i kad budemo imali sve neophodne informacije javnost će biti blagovremeno obaveštena", kažu u resornom ministarstvu.

Takođe navode da se u ovakvoj kao i u ostalim sličnim situacijama drže propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o deci. Ističu da je, kada se govori o ovoj temi, važno da se vodi računa o najboljem interesu dece i da se u javnost ne iznose informacije koje mogu da štete deci, njihovoj bezbednosti, razvoju i školovanju.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track