Najnovije vesti

POLICIJA UPOZORAVA, SVE VIŠE LAŽNIH PRIJAVA OTMICE DECE: Čitaju vesti i beže iz škole, pa im svašta pada na pamet
Foto: Filip Plavčić

NIJE ZA IGRU

POLICIJA UPOZORAVA, SVE VIŠE LAŽNIH PRIJAVA OTMICE DECE: Čitaju vesti i beže iz škole, pa im svašta pada na pamet

Crna Hronika

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su mnoge prijave pokušaja otmice dece prethodnih dana bile lažne.

Predstavnik Uprave policije Randjel Milošević rekao je da je u nekim slučajevim pregledom video nadzora utvrdjeno da se pokušaj otmice uopšte nije dogodio, dok su u nekim slučajevima deca potvrdila da su sve izmislila.

On je rekao da je policija u Novom Sadu ustanovila da navodi o prijavi otmice devojčice (12) nisu tačni, jer je ona naknadno rekla da je slučaj prijavila zato što je videla sličnu vest, da su prošlog meseca dvojica dečaka iz Železnika prijavila pokušaj otmice devojčice, koja je zapravo bila kući sa roditeljima i da je devojčica iz Grocke juče prijavila otmicu, što joj je bio izgovor za izostanak iz škole.

Randjelović je pozvao roditelje i nastavnike da svaki dogadjaj ili saznanje u vezi sa pokušajem otmice deteta prijave policiji, a da neproverene informacije ne šire na društvenim mrežama ili obaveštenjima i preko vajber grupa. 

"Mnoge od tih informacija koje se objavljuju dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a da zvaničnih prijava uopšte nema, niti se slučaj uopšte dogodio", naveo je Randjelović i dodao da će policija preduzeti adekvatne mere ako se utvrdi da su informacije netačne, a da ih je neko svesno objavljivao i širio.

U saopštenju se dodaje da MUP postupa po svakoj prijavi ili saznanju nasilja nad detotom ili učenikom, da su u Srbiji otmice veoma retke, ali da policija svim prijavljenim slučajevima pristupa sa pažnjom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...