U SMRT ZBOG SELFIJA! NAVIJAČ ZVEZDE PAO U AMBIS DUBOK 200 METARA: Miloš (27) iz Beograda je izašao iz kola, seo sa drugarima na liticu i odjednom nestao
Foto: Dado Đilas

TRAGEDIJA

U SMRT ZBOG SELFIJA! NAVIJAČ ZVEZDE PAO U AMBIS DUBOK 200 METARA: Miloš (27) iz Beograda je izašao iz kola, seo sa drugarima na liticu i odjednom nestao

Crna Hronika -

Miloš Ristić (27) upao je u ambis dubine 200 metara dok je sa dvojicom prijatelja sedeo na bankini na ivici puta koji vodi od jezera Perućac prema Mitrovcu na Tari

Miloš Ristić (27) iz Beograda, navijač Crvene zvezde, poginuo je u petak oko 18 sati na planini Tari kada je s drugarima seo na ivicu puta da se fotografiše, a onda, u trenutku, nestao u provaliji dubokoj najmanje 200 metara.

Telo nesrećnog mladića izvukli su vatrogasci i spasioci iz Bajine Bašte i rendžeri Nacionalnog parka Tara u noći između petka i subote posle višečasovnih napora.

hidroelektrana perućac
hidroelektrana perućacfoto: Dado Đilas

Grupno putovanje

Miloš je, prema nezvaničnim saznanjima, bio na Tari s grupom ljubitelja oldtajmera. Oni su putovali od jezera Perućac krivudavim uzanim putem prema Mitrovcu na Tari, kada su u jednom trenutku stali i izašli iz automobila da se fotografišu jer se sa tog mesta pruža pogled na kanjon Drine.

foto: Vlada Šporčić

- Po onome što sam čuo na mestu nesreće, momci su seli na bankinu, na samu ivicu puta, da se fotografišu. Nakon toga, dvojica prijatelja su ustala i krenula ka sredini puta, a Miloš se samo prevrnuo unazad i nestao u ambisu - ispričao nam je juče jedan od prolaznika koji je ubrzo po nesreći bio na kobnom mestu.

Slična nesreća Lovac pao u ambis

Slična nesreća dogodila se u avgustu 2014, kada je lovac Gordan Ristić iz Višegrada pao u kanjon Drine. On je sa prijateljima bio u lovu, ali se u nekom trenutku odvojio i pao sa 40 metara visine. Drugi lovci su videli slomljene grane i njegovu pušku, pa je započeta potraga za nesrećnim čovekom.

Odmah su obavešteni vatrogasci-spasioci iz Bajine Bašte, koji su brzo stigli na mesto nesreće. Pomoću užadi neki od vatrogasaca spustili su se niz liticu, golu stenu, i posle oko 200 metara vertikalne stene kod jednog drveta našli telo nesrećnog mladića koji nije davao znake života.

Naložena obdukcija

- Po mrklom mraku, na nepristupačnom terenu, organizovana je zatim akcija da se telo stradalog iznese do puta i posle višečasovnih napora vatrogasaca-spasilaca iz Bajine Bašte, pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz ovog mesta i rendžera NP uspeli su da izvuku telo - prepričava sagovornik Kurira.

foto: Beta/Branislav Božić

Mesto na kome se nesreća dogodila poznato je ljudima iz ovog kraja po imenu Krtica, jer su u blizini građevinske mašine kopale tunele za potrebe reverzibilne hidroelektrane „Bajina Bašta“. Uz samu ivicu puta ovde je ambis dubok više stotina metara, a sa ovog mesta pruža se jedan od najlepših pogleda na kanjon Drine. Više javno tužilaštvo u Užicu naložilo je juče obdukciju tela stradalog mladića.

Šok i neverica Tuga u domu mladića, roditelji otputovali u Užice

U porodičnom domu Miloša Ristića u naselju Mirijevo juče su se okupili prijatelji. Međutim, niko od njih nije želeo da komentariše tragediju koja se dogodila. - Nema šta da se priča, ni mi ne znamo šta se tačno dogodilo. Porodica nije tu - kratko su rekli okupljeni prijatelji. Vreme sahrane nastradalog mladića još nije poznato.

(Kurir.rs/ Z. Šaponjić - J. Ivić /Foto: Beta, Dado Đilas, Vladimir Šporčić, Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track