JEZIVA NESREĆA U VRBASU, JELICU USMRTILO VOZILO HITNE POMOĆI! Nesrećna žena bila u poseti ćerki, prelazila pešački kada je POKOSIO sanitet!
Foto: T.S.

stravično

JEZIVA NESREĆA U VRBASU, JELICU USMRTILO VOZILO HITNE POMOĆI! Nesrećna žena bila u poseti ćerki, prelazila pešački kada je POKOSIO sanitet!

Crna Hronika -

Nesrećna žena preminula je u bolnici od teških povreda koje je zadobila kad je na nju, dok je prelazila ulicu, naleteo sanitet kojim je upravljao muškarac (37)

Jelica G. (74) iz Vrbasa poginula je u petak oko 8 sati ujutru, kada je na nju na pešačkom prelazu u Ulici narodnog fronta kod Gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu naletelo vozilo Hitne pomoći kojim je upravljao tridesetsedmogodišnji vozač.

Nesrećna žena je u teškom stanju prevezena u bolnicu, ali je posle nekoliko sati, uprkos borbi lekara, preminula. Kako nezvanično saznajemo, Jelica G. je živela u Somboru, a u Vrbasu je bila u poseti ćerki.

Jeziv prizor

- Bilo je jezivo. Žena je starija i polako je prelazila ulicu. Ne znam da li je vozač Hitne žurio na neku intervenciju ili ne. U vozilu nije bilo pacijenta. Telo nesrećne žene je od siline udara odletelo i palo na asfalt. Davala je znake života, ali je, nažalost, preminula u bolnici - rekao je jedan od očevidaca i dodao:

- Strašno je to da je vozilo koje nam zapravo ukazuje prvu pomoć u raznim situacijama u ovom slučaju odgovorno za smrt žene. Znam da je njima vreme izuzetno bitno kad idu na intervencije, ali moraju i oni da poštuju pravila saobraćaja, bez obzira na sve. Čak i ovaj vozač, iako je žurio i gde god da je išao, sigurno je zakasnio, a ubio je ženu - kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da Jelica G. nije jedina žrtva saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u Vrbasu za samo dva dana.

Druga nesreća

- U oba slučaja nastradale su žene i obe na pešačkim prelazima. Druga žena je udarena juče u istoj ulici, odnosno na raskrsnici ulica Narodnog fronta i Ive Lole Ribara. Ta žena je bila starija, mislim da je imala oko 80 godina. Nju je udarilo privatno vozilo i ona je prevezena u teškom stanju u bolnicu, ali je, nažalost, preminula - priča naš sagovornik koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Pokušali smo da više informacija dobijemo i u Hitnoj pomoći u Vrbasu, ali niko nije odgovarao na nama poznate brojeve telefona.

(Kurir.rs/ Jelena Rafailović/ Foto: Ilustracija T.S.)

MUP Pojačane kontrole na prelazima

Kuriru je potvrđeno da su se pomenute dve saobraćajne nesreće dogodile i oni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da vode računa o signalizaciji, brzini kretanja, pešacima i da budu obazrivi na ulici. - Protiv obojice vozača koji su prouzrokovali saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom podnete krivične prijave za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Policija je pojačala kontrole na pešačkim prelazima, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise - rečeno nam je u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track