UBILA MAJKU JER JE MISLILA DA JE VEŠTICA, PA SE SREDILA, OTIŠLA KOD KOMŠIJA I IZGOVORILA JEZIVU REČENICU: Odmah su pozvali policiju, a kad je spomenula CRNU MAGIJU bili su sleđeni!
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

HOROR

UBILA MAJKU JER JE MISLILA DA JE VEŠTICA, PA SE SREDILA, OTIŠLA KOD KOMŠIJA I IZGOVORILA JEZIVU REČENICU: Odmah su pozvali policiju, a kad je spomenula CRNU MAGIJU bili su sleđeni!

Crna Hronika -

Gordana Petrović sekirom izudarala svoju majku Nadeždu, a potom njen leš pokušala da zapali na ulici, zbog vlaške magije

Meštani sela Kočetin kod Žabara u požarevačkom okrugu i dalje nagađaju šta bi mogao da bude motiv nezapamćenog zločina koji se dogodio u nedelju ujutru, kad je Gordana Petrović (59) do smrti izudarala sekirom svoju majku Nadeždu, a potom njen leš pokušala da zapali šibicama na ulici ispred kuće.

Članovi najuže porodice tvrde da je Gordana već duže vreme imala psihičke probleme. Majku je navodno napala u kući, a dokrajčila na ulici kad je žena pokušala da pobegne.

- U Nadeždinoj sobi pronađeno je ćebe koje je bilo natopljeno benzinom, dok je deo štoka na vratima bio spaljen. Sumnjamo da je Gordana pokušala da majku spali još u kući - otkrivaju članovi porodice.

foto: Vladimir Šporčić

Jeziv prizor

Zločin je otkrio meštanin sela Ivica Nikolić, koji je na putu zatekao jeziv prizor. On kaže da policija sumnja da je starica napadnuta u kući, a dokrajčena na ulici dok je pokušavala da pobegne.

- Iz daleka mi se učinilo da je neko ostavio ovčju kožu pored puta. Kad sam prišao, video sam golu staricu, koja je ležala nepomično na leđima. Kosa joj je sa jedne strane bila u potpunosti spaljena, dok su na čitavom telu bili vidljivi tragovi gareži - ispričao je Nikolić za Kurir.

foto: Vladimir Šporčić

Komšije porodice Petrović ispričale su da je nakon zločina Gordana došla kod njih u kuću.

- Došla je oko devet sati ujutru, bila je doterana i sređena. Delovala mi je čudno. Pitao sam je za majku, ali je ona mirnim glasom rekla da je ne pitam za nju jer želi da je ubije. Kad je krenula, na vratima ju je sačekao policajac. Besno mu je rekla: "Ubila sam vešticu, žao mi je što nisam uspela i da je spalim" - kazao je komšija.

On kaže da mu se Gordana često žalila na majku, tvrdeći da joj baca vlašku magiju, kao i da su iz njihovog dvorišta često dopirale svađe.

foto: Vladimir Šporčić

Čudno se ponašala

- Ne znam šta je od svega toga istina, ali i Nada se čudno ponašala. Nekoliko puta sam je uhvatio da gleda kroz neki levak u moje dvorište. Kad sam je pitao šta radi, ona se okrenula, zadigla suknju i pokazala mi zadnjicu - kaže komšija.

foto: Vladimir Šporčić

Rođaci Petrovića, međutim, imaju drugu verziju događaja.

- Gordana se, po Nadeždinoj priči, viđala s nekim, što ona nije odobravala. Kobnog dana donela je nečiji prljavi veš na pranje, pa pretpostavljam da su se zbog toga najpre posvađale - rekla je rođaka.

foto: Vladimir Šporčić

Ćerka ubice tvrdi

PSIHIJATAR JE PROGLASIO ZDRAVOM

Ćerka Gordane Petrović kaže da s majkom nije bila u dobrim odnosima.

- Vodili smo je kod psihijatra, on nam je rekao da su sve to bapske priče i da je Gordana normalna. S bakom sam se često čula, pričala mi je da joj Gordana preti ubistvom, ali nije želela da je prijavi policiji - rekla je ćerka.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track