UHAPŠEN KRIMI DVOJAC U NIŠU: Koristili službeni položaj, pa oprali 8,8 MILIONA DINARA!
Foto: Vlada Šporčić

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP

UHAPŠEN KRIMI DVOJAC U NIŠU: Koristili službeni položaj, pa oprali 8,8 MILIONA DINARA!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije u saradnji sa posebnim odeljenjem tužilaštva za suzbijanje korupcije u Nišu, uhapsili su dve osobe osumnjičene za pranje novca u iznosu od 8,8 miliona dinara.

Uhapšeni su D.O. (56), bivše odgovorno lice preduzeća "Hidrotim" i odgovorno lice "Metalac Kompani" iz Kuršumlije, i D.J. (56), odgovorno lice preduzeća "MD Mitić Komerc" iz Smedereva.

D.O. je osumnjičen da je zaključio ugovor sa D.J. o osnivanju preduzeća "Snaga vode" kojim se obavezao da privredno društvo "Hidrotim" kao novčani ulog u novonastalo preduzeće uplati 8.870.342 dinara.

"Kako se sumnja, D.O. nije poštovao ugovor već je ovaj novac bez saglasnosti skupštine osnivača, uplatio na račun 'MD Mitić Komerc', a D.J. ih je potom prosledio na račun preduzeća 'Metalac Kompani'. Osumnjičeni su dalje ovim novcem raspolagali u redovnom poslovanju svojih privrednih društava 'Metalac kompani' i 'Mitić komerc", naveo je MUP.

Dodaje se da su osumnjičeni izvršili transakcije iako su znali da novac potiče iz krivičnog dela zloupotrebe položaja, i da će uz krivičnu prijavu biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Šporčić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track