MISTERIJA SMRTI HRVATSKOG HULIGANA KOJI JE PRAVIO NEREDE U SRBIJI: Bačen tamo gde nema kamera i kuća, bio vezan? 2 verzije kobnog kraja Splićanina
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

SMRT NA HRVATSKOM AUTO-PUTU

MISTERIJA SMRTI HRVATSKOG HULIGANA KOJI JE PRAVIO NEREDE U SRBIJI: Bačen tamo gde nema kamera i kuća, bio vezan? 2 verzije kobnog kraja Splićanina

Crna Hronika -

Sumnja se da je Splićanin, koji je prošle godine osuđen i proteran iz Srbije zbog nereda na 152. derbiju, živ izbačen na put, nakon čega su ga pregazila čak tri automobila

Hrvatska policija sumnja da smrt Splićanina Ante Firića (27), koga su juče ujutru pregazila tri automobila na auto-putu kod Ivanić Grada nije posledica saobraćajne nesreće, već da su ga nepoznate osobe izbacile iz automobila u punoj brzini na auto-putu, nakon čega su ga pregazila tri automobila.

Podsetimo, Firić je uhapšen u Beogradu prošle godine u grupi hrvatskih huligana koji su pravili nerede na 152. derbiju između Crvene zvezde i Partizana. Hrvatski mediji prekjuče su izvestili da je Firić poginuo dok je pretrčavao auto-put, ali je ubrzo otkriveno nešto drugo.

Otmica

- Moguće je da je on bio otet i da se nalazio u nekom vozilu, iz koga je izbačen u tamnoj odeći. Prethodno mu je onemogućeno kretanje, ali su očekivali da će naići neki automobil koji će ga udariti. Ove navode policija proverava, a obavljeni su razgovori sa svim vozačima koji su ga pregazili - prenose hrvatski mediji.

povređen i na derbiju
povređen i na derbijufoto: Beta/Branislav Božić

Zanimljivo je da u delu puta na kome je splitski huligan nastradao nema video-nadzora.

- Ne postoje nadzorne kamere, ali ni odmorišta na putu, kao ni kuće u neposrednoj blizini, već se prva nalazi na kilometar odatle. To uliva dodatnu sumnju - navode mediji.

Međutim, u medijima se pojavila i druga verzija, po kojoj je Firić bežao od nekog.

Istrčao na put

- Policija ne isključuje mogućnost da je Antu Firića neko jurio, pa je zbog toga on istrčao na put. Kriminalistička policija pokušava da rekonstruiše gde je on bio pre smrti, kao i sa kime se sastajao, a traže se i snimci video-kamera - navode mediji.

Kako navode hrvatski mediji, pojavila se priča da je Firićeva porodica prijavila nestanak.

- Pričalo se da je pre nekoliko dana prijavljen nestanak, ali je policija demantovala tu informaciju - kaže izvor blizak istrazi.

Da podsetimo, Firić je nakon hapšenja u Beogradu sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom i osuđen je na šest meseci zatvora. Nakon što je odslužio kaznu, proteran je iz Srbije i zabranjen mu je ulazak narednih pet godina.

Bogata karijera Prebijao ljude

Firić je odranije poznat hrvatskoj policiji, uglavnom zbog prebijanja. On i brat su u leto 2016. bili osumnjičeni da su učestvovali u tuči u Splitu u kojoj je jedan muškarac uboden nožem u grudi. Dve godine ranije bio je u istražnom zatvoru sa još četvoricom "kolega" zbog sumnje da su učestvovali u napadu na Frana Žuvelu, vlasnika bistroa "Marinero" na Hvaru.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto:Beta/ Branislav Božić )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track