POLICAJCI IZ RAŠKE PISALI ORGANIZACIJAMA EU: Uskraćeno nam je pravo na pravično suđenje, spalićemo se u sudnici
Foto: Kurir

napeta situacija

POLICAJCI IZ RAŠKE PISALI ORGANIZACIJAMA EU: Uskraćeno nam je pravo na pravično suđenje, spalićemo se u sudnici

Crna Hronika -

Preko 20 policajca i civila iz Raške kojima danas počinje suđenje pred Apelacioim sudom u Kragujevcu posle oduđujuće presude Višeg suda u Kragujevcu-ne odustaje od štrajka glađu i samospaljivanja kako su najavili.

Oni su uputili juče i pismo svim međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava u EU, tvrdeći da im je uskraćeno pravo na pravično suđenje.

"U toku desetogodišnjeg suđenja izloženi smo najgrubljom zloupotrebom sudskih i policijskih ovlašćenja, iako je većina nas bila zaposlena u MUP Republike Srbije, višestruko nagrađivana. Falsifikovani su dokazi, kršeni su zakoni Republike Srbije, nisu uvaženi materijalni dokazi koje smo posedovali, niti pak saslušani svedoci koji su svedočili u našu korist, a koje je predložilo upravo tužilaštvo koje zastupa optužnicu protiv nas. U vilajetu kršenja zakona i sudskog procesa koji će sigurno ući u istoriju beščaća srpskog pravosuđa nekoliko visokih funkcionera Ministarstva pravde iz sudskih instanci i Ministarstva unutrašnjih poslova podnelo je ostavke ili odbilo da učestvujeu ovom montiranom sudskom procesu", kaže se u pismu koje je upućeno međunarodnim organizacijama iz EU.

Pismo su, između ostalih, potpisali potpisali Bratoljub Mutavdžić, Milinko Nikolić, Dragan Brojačević, Zoran Čamagić, Milinko Nikolić, Filip Filipović, Dejan Marković, Vladan Vidić, Srećko Urešević,Jelenko Đorović, Dejan Savić, Zoran Radovanović, Milinko Bekčić, Ivica Virijević, Slobodan Zekavica i ostali.

Suđenje u kome su dva puta u desetogodišnjem procesu proglašavani nevinim počinje u sutra, u ponedeljak. Ukoliko, presuda bude osuđujuća, optuženi kažu da će se politi benzinom i zapaliti u sudnici, i da su se za to zakleli u crkvi.

(Kurir.rs/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track