DETALJI JEZIVE DRAME NA NOVOM BEOGRADU! BEBA UPALA U KANTU SA FARBOM! Samo su joj nogice virele! Majka bila van sebe!
Foto: Kurir, privatna arhiva, Printscreen Facebook

Lekari se bore za život šesnaestomesečne devojčice

DETALJI JEZIVE DRAME NA NOVOM BEOGRADU! BEBA UPALA U KANTU SA FARBOM! Samo su joj nogice virele! Majka bila van sebe!

Crna Hronika -

Zorica R., baka povređenog deteta, kaže da je njeno unuče otpuzalo do kante s bojom za farbanje, upalo u nju i davilo se nekoliko minuta. Majka je potom zgrabila dete i oživljavala ga

Devojčica D. R., stara samo 16 meseci, bori se za život nakon što je u subotu upala u kantu sa bojom za krečenje u stanu u Ulici Mileve Ajnštajn na Novom Beogradu. Kako saznajemo, dete se duže vreme davilo u kanti i trenutno se nalazi u komi, na aparatima za disanje.

Drama u stanu dogodila se u popodnevnim časovima, dok je devojčicina majka Samanta R. (24) prostirala veš, a beba se igrala sa braćom i sestrama.

baka i deka povređene devojčice
baka i deka povređene devojčicefoto: Kurir

- Moja ćerka je otišla na terasu da raširi veš, a beba je puzala po stanu dok su se druga deca igrala. Kada je Samanta ušla unutra i sela da zapali cigaretu, primetila je da bebe nema. Onda je otišla u kuhinju, koju su prethodno krečili. Videla je da bebine nogice vire iz kante sa polikolorom. Tada je shvatila da se njena ćerkica davi u toj kanti od 25 litara - priča potresena Zorica R., baka nesrećne devojčice.

Majka vrisnula

Kako kaže, njena ćerka je odmah zgrabila bebu i počela da je reanimira.

- Vrisnula je od užasa kada je videla šta se dogodilo. Samanta je svukla dete, otrčala u kupatilo i počela da je tušira. Okrenula je naglavačke, a iz njenog nosa je kuljao kreč i počela je da povraća. Samanta joj je davala i veštačko disanje i reanimirala je. Ma radila je sve što zna samo da je spase. Na kraju je uzela bebu u naručje i istrčala na ulicu. Zaustavila je prva kola koja su naišla. Preklinjala je vozača: "Vozi me u bolnicu! Vozi, vozi, dete mi umire!" - prepričava dramu baka D. R. i dodaje da je taj vozač primio Samantu i bebu u automobil i odvezao ih u bolnicu.

Zorica ističe da je njena unuka primljena na Institut za majku i dete u veoma teškom stanju, koje se ne menja od subote do danas.

Beba jedva živa

- Rekli su nam da je bila skoro mrtva kad ju je moja Samanta donela. Lekari su nam rekli da su prognoze loše, da se ne nadamo... Mozak joj je oštećen, a bubrezi otkazuju. Suprug Zoran i ja smo došli iz Koteža čim smo čuli za nesreću da bismo čuvali drugo dvoje unučića, jer su ćerka i zet Danijel stalno u bolnici uz D. R.. Molimo se bogu da naša unučica preživi, ali teško je. Želimo da se sve ovo završi na najbolji mogući način, ali videćemo - kroz suze je rekla Zorica R.

porodica u šoku
porodica u šokufoto: Kurir

Dok je razgovarala sa novinarima, uz Zoricu je sve vreme bio i njen suprug Zoran. Oni se oboje slažu da beba nije mogla da prevrne kantu, ali da ne znaju kako je u nju upala.

- Ona je slaba, nema snage da prevrne kantu, ali je uspela da se nekako uspenje uz nju i prevrne unutra. Mi ni sami ne znamo kako se to tačno dogodilo, ni koliko je vremena ona provela u kanti - dodali su baka i deka malene D. R.

Bebina majka u suzama Molim se bogu i Svetoj Petki za nju

Samanta R., koja je sve vreme u bolnici sa ćerkom, u telefonskom razgovoru za Kurir kaže da su joj lekari rekli da se stanje njene devojčice polako popravlja. - U šoku sam još uvek, ne dao bog nikome ovo, nijednoj majci. Davala sam joj veštačko disanje, povraćala je i u kolima dok sam je držala - priča potresena majka i dodaje da se nada da će njena ćerka preživeti. - Išla sam u crkvu, molila se Svetoj Petki, uzela brojanicu i svetu vodu kojom sam umila moju bebu. Samo nek mi ona bude živa. Tek je prohodala, zna da kaže samo "mama" i "tata" - rekla nam je Samanta.

(Kurir.rs/ J.Spasić-J.Ivić/ Foto: Kurir, privatna arhiva, Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track