AKCIJA NAKON STRAVIČNE NESREĆE U SAD: Prikupljen novac za pomoć porodicama stradalih Srba!
Foto: Printscreen/Facebook

donacije

AKCIJA NAKON STRAVIČNE NESREĆE U SAD: Prikupljen novac za pomoć porodicama stradalih Srba!

Crna Hronika -

Za nešto više od mesec dana obezbeđena 127.382 dolara za prenos posmrtnih ostataka prijatelja iz Kraljeva Mladena Petrovića (32) i Aleksandra Sakovskog (31)

Srbi koji žive i rade u SAD uspeli su za nešto više od mesec dana da prikupe 127.382 dolara za prenos posmrtnih ostataka i pomoć porodicama Mladena Petrovića (32) i Aleksandra Sakovskog (31) iz Kraljeva, koji su 19. septembra ujutru stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u državi Ilinois u blizini Hadsona.

Prema pisanju američkih medija, nesreća se tog dana dogodila oko šest časova ujutru, kad je vozač teretnog kamiona izgubio kontrolu nad vozilom, probio bankinu i, prešavši u suprotnu kolovoznu traku, direktno se sudario s teretnjakom u kojem su bili prijatelji iz Kraljeva.

Snažna eksplozija

Očevici stravičnog udesa bili su zaprepašćeni prizorom na putu, a novinarima su rekli da nikad u životu nisu čuli tako snažnu eksploziju.

- Odjednom se začula stravična eksplozija, najjača koju sam ikad video i čuo u životu! Ne mogu da verujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo - rekao je tada za lokalne medije Rajan Lanam, jedan od očevidaca, koji je nakon nezgode zaustavio auto i prišao da pomogne učesnicima u udesu, ali je vatra već bila zahvatila kamione.

U požaru koji je nastao zbog eksplozije nastradao je i jedan američki državljanin, čije ime nije saopšteno. Na internet sajtu www.gofundme.com poznanici i prijatelji tragično nastradalih Srba već istog dana pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za prenos njihovih posmrtnih ostataka u Srbiju i pomoć njihovim porodicama. Inicijator ove akcije, u kojoj je do danas učestvovalo 1.010 donatora, jeste Miloš Gubić iz SAD.

Sahrana

Kako Kurir saznaje, Mladen Petrović iz Ribnice kod Kraljeva sahranjen je pre 13. oktobra na Novom groblju u Kraljevu, dok identifikacija tela preminulog Aleksandra Sakovskog i dalje traje, pa bi njegovi posmrtni ostaci trebalo da budu sahranjeni u Mostaru, gde je rođen.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da bi od prikupljenog novca porodice tragično nastradalih mladića trebalo da dobiju po 50.000 američkih dolara.

Brat poginulog Petrovića Mladen i Aleksandar zajedno radili

Nikola Petrović, brat poginulog Mladena Petrovića, izjavio je nakon nesreće da je njegova porodica za tragediju saznala od prijatelja. - Ne znamo kako se nesreća dogodila. Mladen i Aleksandar su otišli zajedno pre dve i po godine, vozili su kamion zajedno, a moj brat je i ovde bio vozač. Čuli smo da nam je potrebno mnogo para da bismo preneli telo, ne znamo kad ćemo ga sahraniti, a akcija skupljanja novca je u toku - rekao je tada očajni brat.

(Kurir.rs/Jovan Slijepčević/ Foto: Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track