Najnovije vesti

USVOJEN PRIGOVOR POLICAJACA I CIVILA IZ RAŠKE KOJI PRETE SAMOSPALJIVANJEM: Tražili i dobili novog predsednika sudskog veća
Foto: Kurir

desetogodišnji spor

USVOJEN PRIGOVOR POLICAJACA I CIVILA IZ RAŠKE KOJI PRETE SAMOSPALJIVANJEM: Tražili i dobili novog predsednika sudskog veća

Crna Hronika

Vrhovni Kasacioni sud usvojio žalbu policajaca i civila iz Raške. koji prete samospaljivanjem, tvrdeći da im je slučaj montiran. U desetogodišnjem sporu Apelacioni sud u Kragujevcu dva put ih oslobađao osuđujuće presude Višeg suda u Kraljevu

Viši Kasacioni sud usvojio je žalbu preko 27 policajca i civila iz Raške kojima se sudi pred Apelacioim sudom u Kragujevcu posle osuđujuće presude Višeg suda u Kraljevu. Oni su tražili izuzeće predsednika veća. Novi predsednik Veća je sudija Vesna Dimitrijević.

foto: Kurir/D.I.

Policajci i civili iz Raške najavili su štrajk glađu i samospaljivanje ispred Vlade Srbije ukolik se potvrdi odluka suda iz Kraljeva.

Prošle nedelje prilikom zasedanja veća ispred zgrade Suda u Kragujevcu, doneli su 22 flaše benzina i šatore. Prethodno su uputili pismo svim međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava u EU, tvrdeći da im je uskraćeno pravo na pravično suđenje.

- U toku desetogodišnjeg suđenja izloženi smo najgrubljom zloupotrebom sudskih i policijskih ovlašćenja, iako je većina nas bila zaposlena u MUP Republike Srbije, višestruko nagrađivana. Falsifikovani su dokazi, kršeni su zakoni Republike Srbije, nisu uvaženi materijalni dokazi koje smo posedovali, niti pak saslušani svedoci koji su svedočili u našu korist, a koje je predložilo upravo tužilaštvo koje zastupa optužnicu protiv nas. U vilajetu kršenja zakona i sudskog procesa koji će sigurno ući u istoriju beščaća srpskog pravosuđa nekoliko visokih funkcionera Ministarstva pravde iz sudskih instanci i Ministarstva unutrašnjih poslova podnelo je ostavke ili odbilo da učestvujeu ovom montiranom sudskom procesu - kaže se u pismu koje je upućeno medjunarodnim organizacijama iz EU a koje su između ostalih potpisali koje su potpisali Bratoljub Mutavdžić, Milinko Nikolić, Dragan Brojačević, Zoran Čamagić, Milinko Nikolić, Filip Filipović, Dejan Marković, Vladan Vidić, Srećko Urešević,Jelenko Đorović, Dejan Savić, Zoran Radovanović, Milinko Bekčić, Ivica Virijević, Slobodan Zekavica i ostali. Suđenje u kome su dva puta u desetogodišnjem procesu proglašavani nevinim zakazano ke 8 i 9. novembra.

foto: Kurir

Ukoliko, presuda bude osuđujuća, i dalje rešeni u svojoj nameri optuženi kažu da će se politi benzinom i zapaliti pred zgradom Vlade, i da su se za to zakleli u crkvi.

(Kurir.rs/D.I. Foto: Kurir)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...