ZVALI GA AFRIČKI KONSILJERE, IZGUBIO JE TRI NAJVOLJENIJE ŽENE U ŽIVOTU: Ko je advokat Arkanovog ubice koji je danas SUROVO LIKVIDIRAN!
Foto: Printscreen, Printscreen/ Youtube

egzekucija u južnoj africi

ZVALI GA AFRIČKI KONSILJERE, IZGUBIO JE TRI NAJVOLJENIJE ŽENE U ŽIVOTU: Ko je advokat Arkanovog ubice koji je danas SUROVO LIKVIDIRAN!

Crna Hronika -

Pit Mihalik, poznati južnoafrički advokat iz Kejptauna i advokat Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića, ubijen je jutros oko 7.30 sati po lokalnom vremenu, a ovo su manje poznati detalji iz njegovog života.

Mihalik je u intervjuu koji je dao 2016. godine otkrio kako je prošao kroz izuzetno bolno iskustvo kada je izgubio tri najvoljenije žene u životu.

Njegova supruga Karin se obesila 2015. godine kada je imala 48 godina, dok je njegova majka Hanti popila otrov kada je imala 38 godina, a sa isto toliko godina njegova sestra je skočila sa zgrade.

Mihalik ima dvoje dece, dečaka i devojčicu, koji su sada ostali bez ikoga. Oni su bili sa ocem u trenutku pucnjave u automobilu i gledali kako ga ubijaju, dok je sin tom prilikom ranjen i prebačen u bolnicu.

Kako su preneli lokalni mediji, advokat Arkanovog ubice je bio duboko povezan sa kriminalcima iz Kejptauna, a pretpostavlja se da je posredovao između biznismena i podzemlja.

Poslednja fotografija na kojoj je sa sinom
Poslednja fotografija na kojoj je sa sinomfoto: Printscreen

Njegov otac Janos Mihalik je izjavio da sumnja da je Pit ubijen zbog posla.

"Kada sam gledao vesti, nisam mogao da verujem. Bio sam šokiran", rekao je za lokalne medije i dodao kako se njegov sin često svađao sa klijentima zbog novca.

Njegovi prijatelji su izjavili da će ga osvetitit, dok je Mihalikov kolega advokat, koji je želeo da ostane anoniman rekao da će uslediti potpuni haos!

On je inače pod 24-časovnim obezbeđenjem, ali njegovi telohranitelji su dotrčali samo nekoliko sekundi posle pucnjave, kada je već bilo kasno. Inače svako jutros istom išao je istom putanjom, kada je prvo vozio svoju decu u školu.

Inače su ga nazivali najpoznatijim mafijaškim advokatom, a među onima koje je branio ima dosta veoma poznatih imena u kriminalnom miljeu.

Između ostalog branio je i Džejsona Roda, biznismena koji je optužen da je ubio svoju suprugu 2016. godine, a februara ove godine, Mihalik i još troje advokata se povuklo iz slučaja.

Ubijeni advokat je inače ranije izjavio da je prihvatio ovaj slučaj jer "razume bol deteta koje izgubi majku".

Krvavi ranac njegovog sina
Krvavi ranac njegovog sinafoto: Printscreen

Isto tako zastupao je i Dobrosava Gavrića, osuđenog na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana.

Gavrića su inače, kako je Kurir pisao u maju ove godine, gotovo svi advokati, koji već godinama uspešno odlažu njegovo izručenje Srbiji, napustili.

- Posle ubistva njegovog bliskog prijatelja Milana Mikija Đuričića u Johanezburgu pre desetak dana, Gavrić je ostao bez novca i više ne može da plaća advokate. Osim toga, još jedan razlog što mu advokati otkazuju jeste to što se plaše da bi i sami mogli da postanu meta mafije koja želi da dođe do njihovog klijenta koji je iza rešetaka - otkrio je tada izvor Kurira.

Njegova likvidacija povezuje se i sa ubistvom advokata Nurudina Hasana koji je takođe radio na slučaju Gavrića.

foto: Kurir

Podsetimo, ubica je prišao luksuznom "mercedesu" i samo jednim metkom kroz prozo ubio advokata Pita naočigled njegove dece! Pištolj je izvadio iz crne aktovke a odmah potom pobegao.

Nekoliko sati kasnije uhapšena je jedna osoba osumnjičena da je povezana sa ovim zločinom.

foto: Printscreen

- Ubica je samo prišao njegovom automobilu i izrešetao ga kroz prozor. Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mesta, ali lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt - rekao je izvor.

Na prozoru "mercedesa" ostala je rupa od jednog metka. Nakon pucnjave automobil je ostao na ulici, a njegova deca izašla su iz vozila.

foto: Printscree YouTube

Podsetimo, Dobrosav Gavrić osuđen je na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011.

Tamošnje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji, čemu je umnogome doprineo i ubijeni advokat.

(Kurir.rs/news24.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track