ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA ADVOKATA: Ubijen najbolji prijatelj Arkanovog ubice, a sad i njegov branilac! OTKRIVEN TAJNI SPISAK ZA LIKVIDACIJE
Foto: Printscreen, Printscreen/ Youtube

Ubistvo advokata u Južnoafričkoj Republici

ŠTA SE KRIJE IZA UBISTVA ADVOKATA: Ubijen najbolji prijatelj Arkanovog ubice, a sad i njegov branilac! OTKRIVEN TAJNI SPISAK ZA LIKVIDACIJE

Crna Hronika -

Nakon ubistva Pita Mihalika pojavile su se informacije da je pre smrti dobijao pretnje. Spekuliše se da je Gavrićev branilac bio na crnoj listi Radovana Krejčira

Pit Mihalik, advokat Dobrosava Gavrića, osuđenog ubice Željka Ražnatovića Arkana, koji je likvidiran u utorak u Kejptaunu, bio je na spisku za likvidacije jednog kriminalca, a samo dan pre ubistva dobio je pretnje smrću, prenose južnoafrički mediji.

Miki Đuričić i Dobrosav Gavrić
Miki Đuričić i Dobrosav Gavrićfoto: Đorđe Jovanović

Izvori tamošnjih medija nisu precizirali na čijem spisku za odstrel se našao Gavrićev advokat, ali se spekuliše da je Mihalik navodno bio na spisku Radovana Krejčira, osuđenog češkog mafijaša s kojim je Gavrić nekada sarađivao.

Hteo da svedoči o ubistvu

- Krejčir je u prošlosti sarađivao sa Sirilom Bikom, ubijenim šefom kriminalne grupe iz Južnoafričke Republike. Krejčir i Bika su se potom razišli, a Bika je 2011. ubijen. Tada je ranjen i Dobrosav Gavrić, koji je bio Bikin telohranitelj i koji se očigledno nakon razlaza Bike i Krejčira priklonio Biki. Još tada su postojale informacije da je Čeh napravio spisak za likvidacije. Jedan pravac istrage ubistva Mihalika navodno se kreće u tom pravcu - objašnjava sagovornik i dodaje da je Gavrić nakon hapšenja pristao da sarađuje s tamošnjim istražiteljima i otkrije im sve što zna o ubistvu Sirila Bike.

- Sumnja se da se redom ubijaju ljudi koji su nekada bili bliski češkom bosu, a koji su se kasnije priklonili suparničkom klanu. I sam Krejčir je ispitivan zbog ubistva Sirila Bike. Gavrićevi advokati su posle Bikine likvidacije podneli pismenu izjavu sudu u kojoj on navodi da će se rado odazvati pozivima suda da svedoči o ubistvu čiji je očevidac bio - kaže sagovornik.

Pojačano obezbeđenje

Prema njegovim rečima, na tom spisku smrti navodno se nalazi i sam Dobrosav Gavrić, koji se već sedam godina nalazi u pritvoru u Južnoafričkoj Republici.

- Od početka 2018. u Južnoafričkoj Republici ubijeno je pet Srba koji se dovode u vezu s Arkanovim ubicom, dok je jedan Srbin nedavno teško ranjen. Najpre je u aprilu likvidiran Milan Đuričić Miki, jedan od najboljih Gavrićevih prijatelja, a potom su usledile i ostale likvidacije. Sva ta ubistva se dovode u vezu s Krejčirom i njegovim spiskom - podseća sagovornik i napominje da je Gavriću pojačano obezbeđenje u zatvoru.

mesto zločina
mesto zločinafoto: Printscreen

- Sumnja se da je Gavrić ugrožen i zbog toga su mu određene strože mere obezbeđenja - kaže izvor i podseća da su Srbina posle likvidacije Đuričića počeli da napuštaju branioci iz straha za život.

Dvojica privedena U toku saslušanja

Policija iz Kejptauna saopštila je da je privela dve osobe koje bi mogle da imaju veze s ubistvom advokata Pita Mihalika. Mihalik je ubijen hicem iz pištolja pred svoje dvoje dece, u trenutku kada ih je dovezao u školu. U pucnjavi je ranjen i advokatov sin, koji je srećom lakše povređen.

- U toku je saslušanje dve privedene osobe i još se ne zna da li će oni biti osumnjičeni - prenose tamošnji mediji.

Opasne veze Gavrić sarađivao s tajnim službama?

Južnoafrički istražitelji ispituju i mogućnost da su sve likvidacije Srba povezane s Gavrićevim angažovanjem u tajnoj službi te zemlje.

- Dok je Siril Bika, za koga je Gavrić radio, bio živ, navodno je organizovao susret Arkanovog ubice s predstavnicima tajne službe JAR. Dobrosav je razgovarao s njima i navodno pristao na saradnju kako bi otkrio ko od istočnoevropskih mafijaša švercuje drogu i oružje u Kejptaunu - naveo je naš sagovornik.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: printskrin youtube, Đorđe Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track