UŽASNA TRAGEDIJA I NEOPISIVA TUGA: Preminula beba Milica iz Uba koju je otac pre godinu i po dana iz sve snage bacio na pod... Tada je imala samo 15 dana
Foto: KURIR/Privatna Arhiva

NEMA REČI KOJIMA BI SE OPISALO ZVERSTVO ZBOG KOG JE IZGuBILA ŽIVOT

UŽASNA TRAGEDIJA I NEOPISIVA TUGA: Preminula beba Milica iz Uba koju je otac pre godinu i po dana iz sve snage bacio na pod... Tada je imala samo 15 dana

Crna Hronika -

Devojčici je godinu i po dana posle užasnog napada pozlilo i lekari nisu uspeli da je spasu...

BEOGRAD - Devetnaestomesečna beba Milica, koja je teško povređena kad ju je otac Milomir S. (24) iz Beograda iz sve snage bacio na pod, podlegla je povredama u Dečjoj bolnici u Tiršovoj.

Brutalni zločin dogodio se sredinom februara prošle godine u selu Pambukovica kod Uba nakon što se otac-monstrum posvađao sa taštom i bes iskalio na ćerkici.

Beba se posle stravičnih povreda polako oporavljala u bolnici u Beogradu, nakon čega su zaposleni u Centru za socijalni rad oduzeli Milicu od roditelja i smestili je u Dom za nezbrinutu decu. Nažalost, devojčici je godinu i po dana posle tragedije pozlilo i lekari nisu uspeli da je spasu.

foto: Profimedia

- Beba se onesvestila, pa su zaposleni odmah reagovali i pozvali Hitnu pomoć. Lekari su zatekli dete u veoma teškom stanju. Prevezli su Milicu u Dečju bolnicu i reanimirali je. Bila je na aparatima, ali joj se stanje ponovo pogoršalo. Srce joj je sve sporije kucalo, doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali je ubrzo podlegla - priča izvor blizak istrazi.

Kako dodaje, utvrđeno je da je devojčica umrla od povreda koje joj je prošle godine naneo pomahnitali otac, sa kojima očigledno njen mali organizam nije uspeo da se izbori.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se u kući Stankovićeve tašte. Prvo je ošamario taštu, a potom zgrabio novorođenče i povredio ga. Ubrzo je uhapšen, a na saslušanju u tužilaštvu negirao je krivicu i branio se da mu je beba ispala iz ruku.

Na teret mu se stavljalo nasilje u porodici, a za to krivično delo zaprećena je kazna od dve do 10 godina robije. Pošto je devojčica preminula, preti mu do 15 godina.

- Milica je tek bila rođena kad ju je Stanković tresnuo o pod. Ona je tad zadobila teške povrede glave, imala je krvarenje u mozgu, a i jedno oko joj je ispalo. Devojčica se teško oporavljala i ostale su joj trajne posledice. Nažalost, na kraju im je podlegla. Spasa nije bilo - kaže izvor iz istrage.

Tragedije koje su potresle Srbiju

- AVGUST 2016. - Arpad Sabo (29) iz Veternika nožem usmrtio suprugu Slavicu (24) i njihovo desetomesečno dete Nikolinu

- JANUAR 2015. - Borisav Zornić iz Beograda posle svađe sa suprugom sa trećeg sprata zgrade u Beogradu bacio bebu staru 15 dana

- JUN 2015. - Kurteši Kurtić (25) do smrti pretukao svog sina jer je sumnjao da dete nije njegovo

- NOVEMBAR 2013. - Aleksandar Azirović (20) iz Bora pretukao i udavio 19-mesečnu ćerkicu

(Kurir.rs/Republika/Foto: Kurir/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track