Najnovije vesti

U NIŠU UHAPŠENO ČETVORO ZBOG MITA: Jedan izdavao lekarska uverenja bez pregleda, ostali mu pomagali
Foto: Profimedia

provaljeni

U NIŠU UHAPŠENO ČETVORO ZBOG MITA: Jedan izdavao lekarska uverenja bez pregleda, ostali mu pomagali

Crna Hronika

Policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila je 4 osobe zbog postojanja sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem, saopštio je MUP.

 

"Uhapšeni su M. Ž. (1958), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot, i lekar A.I. (1980) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D.M. (1979) iz Dimitrovgrada i V.I. (1952) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem. Kako se sumnja, D.M. i V.I. su u protekle dve godine podstrekavali A.I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke", piše u saopštenju.

Oni su takođe osumnjičeni da su podstrekavali i M.Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...