Najnovije vesti

RASKOŠNI ŽIVOT ARKANOVOG UBICE! Ceca ga je pljunula na suđenju i vikala Izdajniče, znaš li koga si ubio?! GAVRIĆ POBEGAO IZ SRBIJE, OTVORIO RESTORAN, A ONDA...
Foto: Privatna Arhiva

LUKSUZ

RASKOŠNI ŽIVOT ARKANOVOG UBICE! Ceca ga je pljunula na suđenju i vikala Izdajniče, znaš li koga si ubio?! GAVRIĆ POBEGAO IZ SRBIJE, OTVORIO RESTORAN, A ONDA...

Crna Hronika

Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana pre 18 godina, i dalje se skriva u Južnoafričkoj Republici i uporno osporava srpski zahtev za izručenje.

Nakon što je u utorak ubijen njegov advokat Pit Mihalik, pretpostavlja se da će još snažnije boriti da niko nikad ne sazna gde je. Kurir je u aprilu ove godine objavio su da je Gavrić iza rešetaka još od 2011. godine kada je otkriveno da se se skriva u toj afričkoj državi.

foto: Đorđe Jovanović

Otkriven je potpuno slučajno, nakon što je teško ranjen u napadu na jednog od najvećih kriminalaca tog dela sveta Sirila Bika. Gavrić je bio vozač okorelom kriminalcu u trenutku ubistva 2011. godine, a nosio je dokumente na ime Saša Kovačević.

Prema pisanju južnoafričkih medija, Gavrić je od 2007. godine živeo u luksuznom stanu na obali mora u Kejptaunu. Navodno je sa suprugom i njihovim dvema ćerkama živeo kod pristaništa za jahte u sklopu projekta V&A Waterfront.

Sve do septembra ove godine je Gavrić tražio azil zbog, prema njegovim riječima, činjenice da je osuđen u politički motivisanom procesu. Sudija ustavnog suda JAR-a Leona Teron odbila je njegov zahtev za azilom i čini se da je samo pitanje vremena kad će ga napokon poslati na odsluženje 35-godišnje zatvorske kazne u Srbiji.

foto: EPA

Južnoafrički Sandej Times objavio je i kako je Gavrić, koristeći lažni identitet, i bosanski pasoš ušao u Ekvador 2006. godine. Otamo je ušao u JAR preko turističke vize, pa je njegova supruga dobila poslovnu vizu i otvorili su restoran u Johanezburgu.

Iste godine je pokrenuo kompaniju za uvoz i izvoz, a i sklopio je prijateljstvo s ranije spomenutim Bikom. Gavriću je dodatni problem stvorila i činjenica da je svojevremeno radio za srpsku obaveštajnu službu.

"Bojim se za svoj život jer je Arkan bio zapovednik bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni", izjavio je Gavrić jednom prilikom.

foto: EPA

Pre nego što je pobegao iz Srbije, Gavrić je negirao svoju upletenost u Arkanovo ubistvo. Arkanova udovica, Svetlana Ražnatović Ceca, obratila se Gavriću tekom jednog svedočenja: "Sedeo si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lepo sam te videla preko Željkovog ramena. Ponoviću to sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdao, koga si ubio? Smradu, đubre!", vikala je pevačica i pljunula na Gavrića.

Srpsko pravosuđe zaključilo je da su naručioci odabrali Gavrića za ubistvo Arkana jer je bio izuzetno spretan, vešt u baratanju oružjem, a bio je i u dobroj fizičkoj kondiciji. Prvobitni plan ubistva bio je da Arkanu ponude da kupi audi A8 i to ispod tržišne cene.

foto: EPA

Nakon toga su je trebalo da ga namame da isproba automobil, a potom ga u tom istom automobilu ubiju. Posao je bio gotovo pred sklapanjem, Arkan je došao do vrata hotela gde je trebalo dogovoriti s 'prodavcima', ali mu je nešto bilo sumnjivo pa je odustao od audija.

Onda se prešlo na "plan B". Gavrić je 15. januara 2000. godine nešto iza 17 sati za svega desetak sekundi uspeo Arkanu da ispali tri metka u potiljak iz pištolja "CZ 99", a onda sa četiri metka u glavu i grudi likvidira Mandića i Garića sa dva metka u leđa.

On je nakon trostrukog ubistva potrčao prema izlazu hotela, ali ga je nadomak vrata, neočekivano, dočekao metak Zvonka Mateovića, koji je obezbeđivao  Cecu. Policajac iz Trbušnice je u opštem metežu puzao na laktovima i uspeo da se izvuče iz hotela, odakle je njega, Gagija i Mikija golfom do bazena "11. april" u Novom Beogradu odvezao Zoran Nikolić Pegla.

Gavrić je, pogođen u bok između dve ploče pancirke koju je nosio, iste večeri zbrinut u privatnoj klinici u Loznici. Proces za ubistvo Ražnatovića ponovljen je nekoliko puta pred Višim sudom u Beogradu, a Gavrić, kasnije osuđen na 35 godina zatvora, pušten je iz pritvora 2006. godine i od tada je nedostupan srpskom pravosuđu.

(Kurir.rs/Express.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...